pytol Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Witam,koledzy zastanawiam się nad zamianą dotychczasowych połączeń z kolumnami i amplitunerem na wtyki bananowe w głośnikach i widełki w ampli. Do tej pory wszystko skręcone na drutach. W związku z tym mam pytanie czy jest sens to robić dla osób, które nie przenoszą sprzętu, czy nie stracę na jakości montując wtyki np. tylko za 10-15zł sztuka (te w salonach kosztują 50zł). Macie jakieś sprawdzone produkty?pozdrawiam,marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Witaj.To wszystko zależy od tego jaki masz sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Moze sie okazać,ze jedynie w grę wejdzie estetyka, do polepszania dźwięku względnie pogorszenia pewnie nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 No chyba, że masz zestaw za np. 20000 zł. Wtedy wypada kupić jakieś przyzwoite. Jeżeli nie, to faktycznie bardziej kwestia estetyki i wygody przy podłączaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Po pytaniu widać,ze Pytol systemu za 20 tyś raczej nie posiada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytol Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Pytol posiada :- amplituner HK AVR 460- Tonsil Siesta 2x front + 2x satw przyszłości będzie centralny + subwooferPrzy okazji może pocicie jakiś subwoofer używka do około 1 000PLN czy to już sprawa na kolejny temat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Wiec zmień dla zaspokojenia estetyki, własnej próżności i względnego komfortu podłączenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytol Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Przy okazji może pocicie jakiś subwoofer używka do około 1 000PLN czy to już sprawa na kolejny temat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Może być osobny.Inna sprawa, jak założysz inny temat napisz jaka muzyka, jaki pok na ile ustawny, może zamieścić zdjęcie jak ma stać ustawione, co posiadasz, co jest źródłem będzie wygodniej Tobie nakreślić drogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Zgadzam się. Chodziło mi o o sam sens wydania większych pieniędzy na takie przejściówki. W innym wypadku to przerost formy nad treścią. Ja u siebie też musiałem zastosować takie przejściówki, bo w wzmacniaczu są stare gniazda. Kupowałem tutaj :http://sklep.rms.pl/gniazda-wtyki-na-kabelTe są solidne, mam podobne tylko szpilki :http://sklep.rms.pl/wtyk-bananowy-nakamich...talco-pozlacany [ Wtyk bananowy Nakamichi/Vitalco ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts