tommy14 Napisano 27 lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 Witam,od niedawna posiadam wzmacniacz Accuphase 213. Gra pięknie. Teraz czas na CD. Oczywiście chcę Accuphase 500 (teraz to najtańszy model) ale trochę to potrwa. Dokupiłem DAC 10 Accuphase montowany do wzmacniacza. Teraz DVD/SACD Marantza 6600 służy tylko jako transport. Różnica kolosalna w jakości dźwięku przy wykorzystaniu zewnętrznego DAC. DVD za jakiś czas pójdzie do salonu i muszę kupić jakiś napęd. Chcę kupić CD z solidnym napędem do 2000 tys. (oczywiście taki jaki w tej cenie możliwy). Dodatkowo fajnie jakby jakoś to wyglądało.Myślałem o CD Denona 1500, Marantza 6002 lub Pioneera PD-D6. Oczywiście musi mieć cyfrowe wyjście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 Tommy rozumię,że wzmaka masz ,DAC-a zewnętrznego masz a teraz potrzebujesz transport CDa w tej roli chcesz "obsadzić" "normalnego" CD-ka ?Nie lepiej kupić sam transport np. Audio Note Zero ,używany TEAC lub Audionet ?Albo inne rozwiązanie pozostając w kręgu Accuphase ,używane DP-57 bo bez urazy DP-500to "za wysokie progi" dla E-213. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommy14 Napisano 27 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 Też mi się zdaje że 500 to za wysoko jak do tej 213. Ale to w tej chwili najtańszy model a szukam cały czas na allegro ale nie ma używki. Ten DAC Accuphase w formie karty do wzmacniacza gra ładnie i myślę że jako DAC do tego wzmacniacza jest na dobrym poziomie. Tak więc trzeba tylko dobry CD tylko na napęd lub sam transport bo reszta zbędna. Tak więc dziękuje za propozycje i szukam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommy14 Napisano 27 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 Ten DAC mam do testów na tydzień. Jestem z niego zadowolony. Cena niewiele ponad 2000. Więc myślę że to dobra propozycja i spójność szkoły dźwięku Accuphase. Dlatego skupiam się na poszukiwaniu transportu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 Tommy kiedyś bardzo intensywnie "przerabiałem ten temat" , myślałem ,że dobry DAC załatwi wszystkoa tu okazało się ,że transport też "ważny" .Miałem kilka przetworników ,miałem i wypróbowałem kilka transportów a nawet GDL-a /Genesis DigitalLens / tzw. "killer jitter" ,czegoś się nauczyłem ,czegoś się dowiedziałem.Moje zdanie na ten temat jest takie : nie ma to jak dobrze skonstruowana integra CD- najtaniej i najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommy14 Napisano 27 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 To jaką integre polecisz do ok. 5 tys do Accuphase 213 i Acoustic Energy AE 100. Słucham Dire Straits/Mark Knopfler, Eric Clapton, Marillion, Katie Melua, U2, Dave Matthews Band, trochę Jazzu itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 Ja używam Yamahy CD S-2000 może się komuś nie spodoba takie porównanie ale sygnatura brzmieniowa jak w Krell-u CD-280 ,300 miałem kiedyś to wiem, ale niestety jest srebrna a nie złota.Jesienią Luxman "wypuszcza" nowa serię CD-ków w przystępnych cenach z tego co wiem występują w wersjisrebrnej jak i złotej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts