Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam pytanie po części banalne, ale chciałem rozwiać wątpliwości moje i kompana przy wieczornej lampce wina icon_smile.gif może o jedej za dużo:-)
Chcąc posłuchać radia internetowego (amplituner np yamaha rn500) wyszukuje on dostepne stacje z sieci i czym mam możliwość wyboru gatunków muzycnych itp jak na tablecie na tuba fm? Jeśli nie to i tak jest bardzo dużo stacji więc znajdę coś dla siebie .Programuje swoje ulubione jak inne fm.
Odtwarzacz sieciowy ( np pioneer n50 przy okazji też radio www)odtwarza pliki z mojego serwera( nie mam muzyki na hdd, nie będę włączał komputera do posłuchania muzyki icon_wink.gif , moje 300 płyt ma kształt krążka) lub odtwarza z serwerów zewnętrznych np spotify itp.darmowych i platnych, słucham na co mam ochotę , wybraną płytę, po opłacie abonamentowej w dobrej jakości?
Napisano
yamaha i pioneer mają np v-tunera, sam z niego korzystam. Dają nieograniczoną ilość stacji radiowych, na stronie vtunera masz sortowanie wg gatunków, krajów itd. W jednym folderze są stacje dodane do ulubionych z dostępnych na owej stronie, w drugim możesz dodawać własne lokalizację jak Twoje ulubione radio nie widnieje na stronie vtuner. Te foldery tworzysz przez kompa a potem są one widoczne na Twoim urządzeniu. Eteru już nie używam. Nic nie szumi, no mogę neta jedynie odciąć icon_biggrin.gif