Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Przeglądając ofertę używanych monitor audio zauważyłem ciekawą regułę, minowicie wyższa seria silver MA rx6 jako używana jest tańsza niż niższa seria MA bronze- bx6. Czyżby w nowych rx6 pieniądze poszły tylko na fornir ? (nowe rx też częściej mają przeceny, częściej są na aukcjach ) .
Według mnie najlepszy stosunek cena/jakość mają MR4 i bx6, natomiast bx 5 trochę drogie.
Czyżby rx6 też były ciut przeszacowane i stąd na rynku wtõrnym seria rx6 zrównała się z ,, niższą,, bx6 ?
Zaznaczę że rx6 nie słuchałem, tamte, tak.
Poproszę o opinie:-) lepsze 4 głośnikowe bronzy bx 6, czy wątlejsze 3 głośnikowe silvery rx 6 ?
Napisano
Dzięki, faktycznie rx6 bardzo staniały i są wyprzedaże nowe para ok.3000 zł , więc używane za 2500 zł to już nie taka wielka okazja. Czyli według dotychczasowej metodologi Monitor Audio do serii rx silver wejdzie pewnie trochę "technologi " i elementów z serii gold. Szkoda że w rx silver 6 nie ma analogicznej ilości przetworników co w bx6, oczywiście więcej nie znaczy zawsze lepiej... niemniej rx6 dość filigranowe przy bronzach bx6 .