DEVIL Napisano 29 lutego 2008 Napisano 29 lutego 2008 Witam,Posiadam nagrywarkę DVD Sony RDR-GX210.Mój problem z nią polega na tym,że od jakiegoś czasu nie czyta płyt DVD(wszystkich) z płytami CD radzi sobie bez problemu.Dodam,że nagrywarka jest nowa mam ją ponad miesiąc.Niestety nie mam do niej gwarancji. Co,może być przyczyną?Ewentualnie co mogło spowodować taką usterkę w bądź co bądź firmowym urządzeniu,w tak krótkim czasie?Pozdrawiam Odpisz, cytując
Kibic1 Napisano 29 lutego 2008 Napisano 29 lutego 2008 Miałem podobny problem z DVD niestety pomogła dopiero wymiana lasera. Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 29 lutego 2008 Napisano 29 lutego 2008 Zacząłbym od przeczyszczenia optyki. Jeżeli nie pomoże - jw. Odpisz, cytując
DEVIL Napisano 1 marca 2008 Autor Napisano 1 marca 2008 Zapomniałem dodać,że nagrywarka też nie nagrywa.Obawiam się,że moje zdolności maualne są dość ograniczone. Odpisz, cytując
Stanisława Napisano 1 marca 2008 Napisano 1 marca 2008 Cytat Zapomniałem dodać,że nagrywarka też nie nagrywa. Z tym jednak trzeba udać się do serwisu. Jeden miesiąc użytkowania nie spowoduje zanieczyszczenie soczewki lasera na tyle, by uniemożliwiło to odczyt płyt. Odpisz, cytując
DEVIL Napisano 3 marca 2008 Autor Napisano 3 marca 2008 Cytat Z tym jednak trzeba udać się do serwisu. Byłem dzisiaj w serwisie Sony.Powiedziano mi,że modem optyczny jest uszkodzony,a koszt naprawy przewyższa wartość nagrywarki. Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 3 marca 2008 Napisano 3 marca 2008 Cóż, jeśli ktoś sprzedaje nowy sprzęt bez gwarancji, zazwyczaj jest jakiś powód. Odpisz, cytując
DEVIL Napisano 3 marca 2008 Autor Napisano 3 marca 2008 Tak jak napisałem wcześniej nagrywarka była nowa,podobno pochodziła z prywatnego importu z Niemiec.Sprzedawca posiadał kilka sztuk owych nagrywarek,wszystkie oryginalnie zapakowane.W serwisie dowiedziałem się również,że ten problem jest im dobże znany,bo to nie jest pierwszy taki przypadek. Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 4 marca 2008 Napisano 4 marca 2008 W takim razie powinieneś mieć do niej gwarancję europejską. Na Twoim miejscu wysłałbym sprzęt do serwisu w Niemczech. Odpisz, cytując
Recommended Posts