DEVIL Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Witam,Posiadam nagrywarkę DVD Sony RDR-GX210.Mój problem z nią polega na tym,że od jakiegoś czasu nie czyta płyt DVD(wszystkich) z płytami CD radzi sobie bez problemu.Dodam,że nagrywarka jest nowa mam ją ponad miesiąc.Niestety nie mam do niej gwarancji. Co,może być przyczyną?Ewentualnie co mogło spowodować taką usterkę w bądź co bądź firmowym urządzeniu,w tak krótkim czasie?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Miałem podobny problem z DVD niestety pomogła dopiero wymiana lasera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Zacząłbym od przeczyszczenia optyki. Jeżeli nie pomoże - jw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 1 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2008 Zapomniałem dodać,że nagrywarka też nie nagrywa.Obawiam się,że moje zdolności maualne są dość ograniczone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 1 marca 2008 Udostępnij Napisano 1 marca 2008 Cytat Zapomniałem dodać,że nagrywarka też nie nagrywa. Z tym jednak trzeba udać się do serwisu. Jeden miesiąc użytkowania nie spowoduje zanieczyszczenie soczewki lasera na tyle, by uniemożliwiło to odczyt płyt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 3 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2008 Cytat Z tym jednak trzeba udać się do serwisu. Byłem dzisiaj w serwisie Sony.Powiedziano mi,że modem optyczny jest uszkodzony,a koszt naprawy przewyższa wartość nagrywarki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 3 marca 2008 Udostępnij Napisano 3 marca 2008 Cóż, jeśli ktoś sprzedaje nowy sprzęt bez gwarancji, zazwyczaj jest jakiś powód. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 3 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2008 Tak jak napisałem wcześniej nagrywarka była nowa,podobno pochodziła z prywatnego importu z Niemiec.Sprzedawca posiadał kilka sztuk owych nagrywarek,wszystkie oryginalnie zapakowane.W serwisie dowiedziałem się również,że ten problem jest im dobże znany,bo to nie jest pierwszy taki przypadek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 4 marca 2008 Udostępnij Napisano 4 marca 2008 W takim razie powinieneś mieć do niej gwarancję europejską. Na Twoim miejscu wysłałbym sprzęt do serwisu w Niemczech. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts