xazzu Napisano 5 marca 2014 Napisano 5 marca 2014 Witam serdecznie,oto problem, z którym się zmagam:posiadam ww. DVD 5.1, które za pomocą wejścia AUX i kabla Chinch - Mały Jack podłączam do mojego komputera. Niestety nie posiadam zestawu 5.1 który jest dedykowany do tego sprzętu, a jedynie 2 głośniki ACTRON 600B. Podłączając je do DVD pod kanały front left i front right mam samą górę i środek. Podłączając jeden głośnik pod kanal subwoofer dostaje soczysty bass, ale niestety kosztem dźwięku w mono, bo oprócz bassu w tym głośniku nie ma nic, a drugi gra wtedy górą i środkiem.Moje pytanie:czy istnieje jakiś sposób dzięki któremu dostane pełne pasmo na oba głośniki? Głośniki pod wieżą 2.0 grają wyśmienicie i chciałbym zredukować w jakiś sposób system 5.1 w DVD to 2.0. Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 5 marca 2014 Napisano 5 marca 2014 W tzw. dużych amplitunerach KD w menu jest opcja np. front kolumny duże/małe (small, large) i nazwijmy to " balans" między kolumnami , a pasma dla subwoofera. Pasmo dla suba i sam sub też z regulacja odcięcia. Tu być może z racji że firmowe fronty to maleńkie plastikowe mydelniczki, pełne pasmo w ogóle do nich nie szło, bo i tak by nie potrafiły odtworzyć dolnego pasma . Odpisz, cytując
endr Napisano 6 marca 2014 Napisano 6 marca 2014 a nieraz są opcje w sprzęcie które mogą zasymulować na sprzęcie 5.1 sprzęt stereo. Przynajmniej ja tam mam u siebie. Wtedy też na każdym głośniku mamy taki sam dzwięk. Myślę, że to by było jakieś rozwązanie w przypadku twojego LG. Odpisz, cytując
Recommended Posts