Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cześć, Tak jak w temacie, chciałbym abyście mi pomogli dobrać amplituner i 2 koncówki mocy by zrobić bi-amping. Mam juz kolumny JBL L890 Studio. Podkreślę, że przebywam w Stanach Zj., ale będę chciał cały sprzęt sprowadzić do Polski. Przekonany jestem, że tu jest trochę tańsza elektronika. Nie zamierzam także długo czekać ponieważ chciałbym już posłuchać muzyki z dobrego sprzętu. Muzyka jaką słucham to POP, HIP-HOP sporadycznie Rock. Myślę, że będę chciał w przyszłości rozbudować sprzęt np dołożyć Odtwarzacz CD lub PHONO. I teraz tak, moim priorytetem jest amplituner, który będzie posiadał LAN z DLNA 1.5 aby mógł odtwarzać pliki .flac, wiadomo również wyjście PRE-OUT do następnych wzmacniaczy i wyjście ZONE2 lub HDMI abym mógł słuchać muzyki z TV. Znalazłem amplituner z ONKYO TX-8050 spełniający kryteria z dobrą ceną i końcówki ONKYO A-9050 lub M-5010 (nie wiem, który nadaje się) co o tym myślicie? Ew. proszę o fachową poradę icon_wink.gif Dzięki

P.S Poniżej linki do strony ONKYO z wzmacniaczami, które podałem

ONKYO TX-8050
http://www.onkyousa.com/Products/model.php...ource=prodClass

ONKYO A-9050

ONKYO M-5010
Napisano
rafal735r czyli masz na myśli jeden receiver? Szczerze powiem, ze mam juz zamowiony od harman cardon HK3770 ale caly czas zmieniaja date dostarczenia od marca , a teraz do maja.. zreszta wielkiej mozliwosci rozbudowy w przyszlosci nie mam na co liczyc z nim. Dlatego go odmowię jak tylko dotrze bo nie bede tyle czekal...

pacio94 za starym sprzętem nie rozgladałem się, ale myslałem o jakimś sprzecie ze wskazówkami. A Ty co masz na myśli?
Napisano
Mam na myśli to, że zamiast ograniczać się do słabych brzmieniowo amplitunerów z obsługą możesz kupić używany, dużo lepszy wzmacniacz stereo, a za źródło dźwięku posłuży Ci komputer.
Napisano
Proponujecie samo stereo czy 5.1 lub inny też moze byc? Drugie pytanie.. czy mogę z wyjscia PRE-OUT amplitunera ONKYO TX-8050 podlaczyc do wejscia LINE-IN ONKYO A-9050 lub też w jaki sposób je mogę podłączyć? Innego sprzętu nie widze dla siebie...
Napisano
Wystarczyłoby gdybys podal konkretny model amplitunera albo samego wzmacniacza który będzie posiadal zlacze LAN, wejście PC i PREOUT myslę.. Czy amplituner Home threater czyli 5.1 czy 7.1 będzie również dobry jak samo stereo??
Napisano
Właśnie nie będzie i próbuję Ci to przekazać od początku tematu...

Podaj konkretnie budżet i zdeklaruj się czy to ma być koniecznie w jednej obudowie. Jak Ci podałem alternatywne rozwiązanie to nie ustosunkowałeś się.
Napisano
Łączysz DACa (Emotiva) z komputerem przez USB i dalej DACa ze wzmacniaczem standardowo 2RCA (cinch).

Oczywiście możesz zastąpić NADa nowym wzmacniaczem, pamiętaj tylko, że po prostu otrzymasz gorszą jakość dźwięku. NAD jako nowy kosztował 700$, więc ta oferta z eBay'a, którą Ci podałem, wydaje się być bardzo atrakcyjną.
Napisano
Pytanie... Kupuję ONKYO TX8050 i chce zeby był uzywany tylko jako w pewnym stopniu źródło chcę zrobić z niego przedwzmacniacz, a za końcówkę posłuzy mi NAD C 275 Grafit lub NAD C 356DAC i to do któregoś z nich podłączyłbym kolumny z PRE-OUT amplitunera podłączyłbym do MAIN-IN wzmacniacza. Wydaję mi się, że lepszy będzie ten drugi wzmanciacz NAD C 356DAC.