Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, posiadam tv bez możliwości odtwarzania formatu DTS. Jakie urządzenie podłączyć aby odtwarzal mi to? Obecnie jest tak ze : z pen drive do tv, z TV łączem optycznym do Soundbara. I jak jest DTS to na tv jest napisane nieobslugiwany format dźwięku. To kupić kieszeń multimedialna czy blue ray?
Napisano
Cytat

Odpowiedz jest prosta jesli oglądasz tylko z dysku to odtwarzacz multimedialny lub kieszeń multimedialna. Jak z płyt to Blu-rey

No tak ale za np 300 zł jest odtwarzacz multimedialny i za te same pieniądze jest blue ray. To któro lepsze?
Napisano
Cytat

Lepsze jakościowo blu.

Ok dziękuję.

Myślałem o panasonic bdt 130
I zauważyłem ze specyfikacja to :DTS™-HD Master Audio Essential/ DTS™-HD High Resolution Audio. A nie zauważyłem samego DTS. będzie bo obsługiwać sam DTS?
Napisano
a jesli zrobilbym cos takiego ze:
wziałbym telefon z telefonu przez mikro usb kablem mhl do tv przez hdmi ( z jednej strony kabla micro usb a z drugiej hdmi) a z tv wyjsciem optycznym do soundbara. czy bedzie mi to odtwarzac dobrze? film z kodekiem dts odtwarza mi na telefonie. co myslicie o tej konfiguracji??
Napisano
Większość osób chce aby system się rozwijał, ewoluował, stawał się lepszy. Tu odwrotnie, zacząłeś od poszukiwań pojedyńczego sounbara pod tv za 8 tys z bardzo wysokiej półki, a teraz elementem toru audio jest telefon .
Napisano
Cytat

Większość osób chce aby system się rozwijał, ewoluował, stawał się lepszy. Tu odwrotnie, zacząłeś od poszukiwań pojedyńczego sounbara pod tv za 8 tys z bardzo wysokiej półki, a teraz elementem toru audio jest telefon .

No tak. ale nie wiedziałem ze TV nie bedzie odtwarzał dts dzwieku. Rozumiem aluzje ze juz lepszy blu ray. icon_smile.gif