Taurus195 Napisano 2 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2014 WitamOd niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem kolumn B&W serii CM ( CM10, CM 1, CMC ),reszta systemu to Amplituner Denon2308, Blu-ray1611UD, gramofon Thorens 295MK IV, głośniki z amplitunerem są połączone kablami Kimber Kable 4VS. Chciałbym zmienić amplituner, a potem jeszcze dokupić CD najlepiej tego samego producenta. Na Amplituner mogę wydać około 10 000 zł. Proszę o pomoc i radę. Zastanawiałem się nad Denonem AVR-4520, RX-A3030 Aventage ,Anthem MRX 710,Marantz SR7008. Dodam,że najpierw pierszeństwo ma muzyka, potem kino domowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 2 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2014 Muzyka - ok, a czego słuchasz? Czy brzmienie Denona Ci się podoba? Chcesz coś podciągnąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 3 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2014 Ten amplituner , który mam obecnie wydaje się trochę za słaby do tych kolumn, dlatego chciałbym zmienić na coś mocniejszego i z nowymi bajerami typu radio internetowe bo u nas z jakością naziemnego cienko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 3 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2014 Dokładnie AVR2308 to o wiele za mało dla tych kolumn. Topowe modele z w/w firm będą akuratne, można pomyśleć nawet o konstrukcjach dzielonych Marantza lub Onkyo. Teraz tylko kwestia brzmienia jakie preferujesz. Możesz jeszcze do listy dorzucić Arcama i CA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 5 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2014 A czy ktoś ma Marantza SR-7008. Co o nim sądzicie, jak może sprawdzić się z tymi kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 WitamJa bym ten amplituner zostawił.Skoro muzyka jest na pierwszym miejscu to kup dobry wzmacniacz.Połączysz fronty do wzmaka,reszte głośników do ampli i będziesz zadowolony.Amplituner nie da Ci takiego dzwieku co wzmak.Przemyśl to.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 7 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2014 HK990 można podłączyć jako końcówkę mocy, a to w końcu mocarny wzmacniacz zintegrowany, teraz potrzeba do niego amplitunera z wyjściami preout. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 8 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2014 Wiem,ze wzmacniacz + amplituner to fajne rozwiązanie tyle, że ogranicza mnie ilość miejsca i fundusze, stad poszukiwania jak najlepszego pod względem muzyki, mocy wzmacniaczy, wyposażenia i ceny amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 10 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2014 Ja do podobnego zestawu B&W wybrałem Yamahe RX-A3030.Wybrane na podstawie odsłuchów różnych ampli właśnie z B&W z serii CM.Jak to zagra u mnie powiem po skończeniu "budowy" sali AV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 10 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2014 Cytat Ja do podobnego zestawu B&W wybrałem Yamahe RX-A3030.Wybrane na podstawie odsłuchów różnych ampli właśnie z B&W z serii CM.Jak to zagra u mnie powiem po skończeniu "budowy" sali AV. No to czekam niecierpliwie . A pytanie. Jaki model kolumn posiadasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 10 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2014 rozważ również tego Rotela http://www.rtvmax.pl/Sklep/RSX-1560,2,0,237,1963.htmmarka Rotel jest często polecana do kolumn B&W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 10 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2014 Uważaj na ten sklep. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 10 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2014 sklep był przykładowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 11 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2014 Cytat Uważaj na ten sklep. Co to znaczy Uważaj?!Może coś więcej?Podziel się z nami ta tajemnicą będzie Ci lżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 11 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2014 https://www.avstore.ro/receivere/denon-avr-2308 To mam pytanie.Jak do tego Denona podłączyć wzmacniacz stereo tak żeby na tych pięciu głośnikach, które mam było i stereo i kino domowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 11 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2014 Cytat Cytat Uważaj na ten sklep. Co to znaczy Uważaj?!Może coś więcej?Podziel się z nami ta tajemnicą będzie Ci lżej. słyszałem, że z tym sklepem bywało różnie w przypadku reklamacji, ale to było jakiś czas temujeśli chodzi o zakupy to wszystko jest ok, szybko i sprawniewiem z doświadczenia brataTaurus195 żeby podłączyć wzmacniacz stereo do amplitunera amp musi mieć gniazdo PRE OUT a wzmak MAIN IN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 11 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2014 dzięki za informację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 11 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2014 będąc na Twoim miejscu rozłożyłbym tą kasę stosunku 4 tys na amplituner - za tą kwotę coś niezłego już znajdziesz a 6 tys na wzmacniacz stereo - w tej kwocie także już coś poszukaszzestawiając te dwa urządzenia w całość będziesz miał fajnie grające kino i lepiej grające kolumny przednie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 14 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2014 Cytat Cytat Ja do podobnego zestawu B&W wybrałem Yamahe RX-A3030.Wybrane na podstawie odsłuchów różnych ampli właśnie z B&W z serii CM.Jak to zagra u mnie powiem po skończeniu "budowy" sali AV. No to czekam niecierpliwie . A pytanie. Jaki model kolumn posiadasz? B&W z serii CI700 - CWM7.3 z przodu i CWM7.4 z tyłu;sub zostanie dobrany po zakończeniu instalacjiodrazu napiszę, że wszystko zostało dobrane pod kątem kina domowego, do stereo mam osobny sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 14 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2014 Ostatnio w Audio napisali o nowym modelu Yamahy RX-V377 za 1099 zł, który ma już obraz 3D oraz 4K. Wcześniej miały to tylko topowe konstrukcje, znaczy to idzie nowe, a te topówki z 2013 pewnie będą niedługo przeceniać. mi na tych skalarach nie zależy ale na dobrych wzmacniaczach w amplitunerze jak najbardziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 14 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2014 Cytat Cytat Uważaj na ten sklep. Co to znaczy Uważaj?!Może coś więcej?Podziel się z nami ta tajemnicą będzie Ci lżej. Towar jest na stronie jako dostępny, później system informuje, że go dopiero "namierzają" jak nie namierzą to zlew na zamawiającego, brak odpowiedzi na następne maile, dla nich strata pewnie czasu jak i tak na tym nie zarobią.Druga sprawa gwarancja, często "sklepowa". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taurus195 Napisano 7 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2014 No i się stało do konfiguracji kolumny B&W serii CM ( CM10, CM 1, CMC ),reszta systemu to Amplituner Denon2308, Blu-ray1611UD, gramofon Thorens 295MK IV, kable głośnikowe Kimber Kable 4VS dokupiliśmy wzmacniacz Vincent SV-237 Cd Vincent CD-S7 i wzmacniacz gramofonowy Vincent PHO-700 całość podłączona kablami Van den Hul The Name. Dzięki uprzejmości Pana Janusza Sobolewskiego z Audio System mogliśmy posłuchać tego u nas w domu i porównać z drugim systemem Vincenta: SV-227 , CD- S1.1 i wzmacniacz gramofonowy PHO-111 także przywiezionym do nas do domu. Póki co wszystko to gra i wygrzewa się, ale gra pięknie. Dziękuję wszystkim , którzy doradzali zakup stereo do amplitunera, a nie nowego amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts