Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie! Mam nast臋puj膮cy sprz臋t: amplituner philips fr 996, dvd philips 772, subwoofer sony (modelu nie znam), tv Panasonic TX-L37E30E, dekoder popularnej enki i jakie艣 antyczne nieu偶ywane video. Zanim zmieni艂em telewizor na obecny, mia艂em jaki艣 stary kienspokowy model philipsa i wszystko by艂o po艂aczony w taki oto spos贸b: dvd z amplitunerem kablem optycznym; dvd z telewizorem przez euroz艂膮cze; do wspomnianego euroz艂膮cza wychodz膮cego z dvd do艂膮cza艂y r贸wnie偶 jakie艣 kable z amplitunera i razem wszystko by艂o pod艂膮czone do tv; dekoder do tv r贸wnie偶 przez euroz艂膮cze. Aktualnie po zmianie telewizora nie mam poj臋cia jak to pod艂膮czy膰. Dekoder z tv po艂膮czy艂em przed hdmi i dzia艂a. Nowy tv ma r贸wnie偶 wej艣cie na euroz艂膮cze, wi臋c niczego nie zmienia艂em, pod艂膮czy艂em do niego kabel wychodz膮cy z dvd i my艣la艂em, 偶e wszystko b臋dzie ok, ale nie jest. D藕wi臋ku na kolumnach kina domowego nie ma. Czy wystarczy kupi膰 przej艣ci贸wke scart-hdmi i w ten spos贸b po艂膮czy膰 dvd z tv?
Napisano
Rozumiem. A jakie mam w takim razie mo偶liwo艣ci? Dlaczego aktualnie zestaw nie dzia艂a? W zasadzie nic si臋 przecie偶 nie zmieni艂o. Do starego tv dvd i amplituner by艂y pod艂膮czone przez scart i wszystko by艂 ok, a przy takim samym po艂膮czeniu nowego telewizora, kolumny ju偶 nie graj膮. Tak szczerze m贸wi膮c to jak si臋 do nich przy艂o偶y ucho, s艂ycha膰 jakiego艣 s艂abe, zdeformowane d藕wi臋ki (co艣 w stylu sytuacji kiedy s艂uchawki s膮 nie do ko艅ca w艂o偶one do gniazda).