neotps Napisano 20 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2014 Szukam kina domowego 5.1 z myślą o filmach. Zależy mi głównie na dobrych efektach przestrzennych i dobrym basie. Kolejną rzeczą jest podpięcie konsoli i na samym końcu muzyka. Do dyspozycji mam około 25m2. Na chwile obecną rozważam zestaw Denon x1000 + TAGA TAV-606v.3 (do tego jakiś sub) lub JAMO Studio S 626 HCS 3. Czy takie rozwiązanie jest sensowne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 20 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2014 Efekty w dużej mierze zależą od dobrego ustawienia kolumn, pomieszczenia i filmu, mając droższe kolumny można to zepsuć, jak nie spełnisz pozostałych warunków.Czy przedstawione zestawienia są sensowne? Jeśli się Tobie dźwiękowo i wyposażeniem podobały, to z pewnością tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neotps Napisano 21 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2014 Jadę w tym tygodniu na odsłuch kolumn. Pytam, z tego względu aby mieć alternatywę, której może uda mi się posłuchać i porównać z moim wyborem. Pod pojęciem dobrego ustawienia kolumn coś konkretnego masz na myśli? Przed sobą mam ścianę z TV, za sobą ścianę na której stoi sofa, po bokach miejsce na satelity. Po lewej balkon, po prawej salon łączy się z kuchnią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2014 Czasami mam wrażenie że czasy stawiania kolumn na regałach, za zasłonami itd nie mineły i pokutuje pogląd że jak coś jest droższe niż miniwieża to zagra wszędzie i w każdych warunkach. Więc warto o tym czasem wspomnieć, bo czasem są pomysły wstawienia kolumn podłogowych 5.1 do 10m pokoju. Trzeba mieć na uwadze boczny głośnik basowy w jamo, to kolumny w zasadzie przeznaczone do kina domowego, ale taka konstrukcja wymaga miejsca dla nich. Można je ustawić głośnikiem do wewnątrz, lub na zewnątrz, ale w każdym przypadku wymaga to z boku wolnej przestrzeni, trzeba mieć tego świadomość . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neotps Napisano 21 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2014 Moje ustawienie przedstawia się następującoOczywiście nie mam zamiaru chować niczego za zasłonkami, których nawet nie posiadam (plisa okienna) tym bardziej, że kolumny to wg. mnie element dekoracyjny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2014 Uzupełnienie wystroju nawet o symboliczne ozdobne zasłony, czy firanki, tudzież mały dywanik na środku pokoju, da więcej dobrego niż można się spodziewać. lepszy bas, precyzja lokalizacji dźwięku, brak pogłosu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts