Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowy icon_smile.gif. Chciałbym o porady w skompletowaniu zestawu stereo. Jak dotąd mam wzmacniacz Pioneera A-351R i kolumny podłogowe jakieś DIy 100Watt bodajrze na zespołach Tonsila. Sprzęt ma moc i bass, jednak gra dość czysto jedynie podczas głośnego słuchania. Przy cichym słuchaniu kolokfialnie się gubi, dźwięk jest płaski i niewyraźny. Mam mały i wąski pokój może to jest tego winą ( 2.30 x 4,75). Wzmacniacz nie jest wysokich lotów tak myślę. Lubię pop, rock oraz muzykę instrumentalną. Teraz przechodząć do sedna. Pomyślałem może by kupić jakieś monitory/kolumny i powieścić je na ścianie, gdyż nie mam zbytnio miejsca by stały na standach. Chciałbym powiesić je na dłuższych ścianach na przeciwko siebie, poniżej dołącze obrazek. Na stare podłogówki mam kupca , nie wiem za bardzo czy ten wzmacniacz nadał by się do jakiś średniej klasy Monitorów( zależałoby mi, aby grałem wyraźnie i miały czysty bass). Budżet jaki miałbym do modernizacji sprzętu tu niewiele a mianowicie 500 w polotach 700zł. Nie wiem czy będzie trzeba również zmienić wzmacniacz, jak tak to go sprzedam. Z góry dziękuje za porady w wyborze kolumn i ewentualnie również wzmacniacza, bo już męczy mnie słuchanie muzyki w wydaniu obecnego sprzętu.

Foto planu rozmieszczenia kolumn ( obecne rozstawienie/planowane)
Napisano
Obrazek nie działa icon_sad.gif Jakie byś nie kupił podłogówki, za 500 czy 5000zł na ścianie wieszać nie można - mija się z celem i sensem.
Monitory prędzej , ale na jakiś wysięgnikach, mocno solidnej półce, bo nie powinny dotykać ściany, to nie głośniki efektowe kina domowego.
Mam nadzieje że pisząc na przeciw siebie, nie miałeś na myśli głośnik w głośnik icon_eek.gif