Audio_maniek Napisano 7 maja 2014 Napisano 7 maja 2014 Na pewno nie raz spotkaliscie sie z roznymi dziwnymi wynalazkami, majacymi poprawic jakosc przesylanego sygnalu audio lub video. A co sadzicie na temat rzekomych roznic w kablach w roznej cenie? Czy na przyklad kabel HDMI za 150 zł faktycznie bedzie wyraznie lepszy od takiego za 30 ? Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 7 maja 2014 Napisano 7 maja 2014 W takim przypadku nie chodzi już nawet o jakość, ale o nowe funkcje które się pojawiły, nie wiem czy wiesz, ale hdmi występuje w kilku wersjach i te najstarsze1.1 ( niekoniecznie najtańsze) wiele z nich nie obsługują. Największy przeskok w dodatkowych funkcjach to wejście wersji 1.3( deep color, dolby truHD) i teraz wersji 1.4 (ARC,3D, 4K)Inna sprawa wykonanie, najtańsze to zwykły gumowy odlew bez kontroli jakości, choć oczywiście może być w wersji 1.3 czy 1.4. W droższych można powiedzieć płaci się za solidny oplot i dobre trwałe wtyki, materiały solidność, markę i gwarancje obsługiwanych funkcji.Dostałem kiedyś zwyczajny w wersji 1.2 do urządzenia, potem kupiłem markowy solidniejszy 1.3b za 60zł i obraz był lepszy- kolor, ostrość. Odpisz, cytując
Recommended Posts