mejson Napisano 9 marca 2008 Udostępnij Napisano 9 marca 2008 Ostatnio musiałem zwalczyć przydźwięk 50Hz z anteny kablówki pojawiający się przy podłączeniu komputera do wzmacniacza.Problem znikał, gdy odłączałem antenę.Ale jak nagrywać z radia bez anteny? Niezbędna była separacja galwaniczna anteny - wstawienie przed wtyczką kondensatorów szeregowo z nitką sygnałową i ekranem.Sprawa niby prosta, ale by uniknąć prowizorki trzeba by było wykorzystać dwa gniazda antenowe i jakieś estetyczne pudełko.Odechciało mi sie dłubaniny, jak znalazłem ofertę na separator galwaniczny FM za 28 zł.Szkoda czasu na dooperele...Kalkulowaliście kiedyś opłacalność swojej pracy w stosunku do dostępnych produktów gotowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Produkty gotowe często są tańsze niż suma poszczególnych części.Szczególnie kiedy pochodzą z Chin.Za dorobienie klucza do chińskiej kłódki za 2 zł miałem zapłacić 7zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 15 marca 2008 Udostępnij Napisano 15 marca 2008 W niskich przedziałach cenowych nie opłaca się dłubać samemu. Obecnie jest tak duży wybór gotowych produktów, że problemem jest zdecydowanie się który wybrać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts