dominikbart Napisano 13 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2014 Witam ,Jestem tutaj nowy i potrzebuje pomocy. Kupiłem 3 dni temu gramofon Lenco L-83 i mam problem z prędkością talerza, obraca się za wolno (słychać to w utworach) ale w bardzo małym stopniu. Na spodzie gramofonu są dwie dziurki z regulacją prędkości 33 i 45 i problem jest taki że nie wiem jakiego śrubokręta użyć do regulacji ponieważ dziurki są za czarną pianką i nic nie widać. Wie może ktoś jak to zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2014 Witam. Znów Lenco i problem z prędkością obrotów ...Kupiłeś nowy ? W instrukcji nic nie ma na ten temat ? Ja przebiłbym piankę i próbowałbym płaskim kręcić. Tylko bez wariacji, bo kompletnie go rozregulujesz. Ale jak to chcesz zrobić skoro jest to na spodzie gramofonu ? To na pewno jest do regulacji prędkości ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikbart Napisano 13 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2014 Gramofon jest kupiony na allegro (powystawowy, nieużywany, ze sprzedawcą jest bardzo dobry kontakt), w instrukcji nie ma nic na ten temat.Poniżej zamieszczam zdjęcie tych otworów http://zapodaj.net/87b3f21bb992f.jpg.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikbart Napisano 13 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2014 PROBLEM ROZWIĄZANY!Przepraszam za kłopot rozwiązanie problemu było komicznie proste. Mam stary wzmacniacz i pod niego była podpięta wtyczka zasilająca ale nagle uświadomiłem sobie że 230V jest standardem od niedawna i spojrzałem na etykietę na wzmacniaczu i okazało się że tam jest 220V podpoiłem więc gramofon bezpośrednio do gniazdka i prędkość jest idealna . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2014 To bardzo się cieszę. Najważniejsze, że to nie wina gramofonu, niech dobrze służy.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts