Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam icon_biggrin.gif,
Jestem tutaj nowy i potrzebuje pomocy. Kupiłem 3 dni temu gramofon Lenco L-83 i mam problem z prędkością talerza, obraca się za wolno (słychać to w utworach) ale w bardzo małym stopniu. Na spodzie gramofonu są dwie dziurki z regulacją prędkości 33 i 45 i problem jest taki że nie wiem jakiego śrubokręta użyć do regulacji ponieważ dziurki są za czarną pianką i nic nie widać.
Wie może ktoś jak to zrobić?
Napisano
Witam.

Znów Lenco i problem z prędkością obrotów ...
Kupiłeś nowy ? W instrukcji nic nie ma na ten temat ? Ja przebiłbym piankę i próbowałbym płaskim kręcić. Tylko bez wariacji, bo kompletnie go rozregulujesz. Ale jak to chcesz zrobić skoro jest to na spodzie gramofonu ? To na pewno jest do regulacji prędkości ?
Napisano
PROBLEM ROZWIĄZANY!

Przepraszam za kłopot rozwiązanie problemu było komicznie proste. Mam stary wzmacniacz i pod niego była podpięta wtyczka zasilająca ale nagle uświadomiłem sobie że 230V jest standardem od niedawna i spojrzałem na etykietę na wzmacniaczu i okazało się że tam jest 220V podpoiłem więc gramofon bezpośrednio do gniazdka i prędkość jest idealna icon_biggrin.gif.