zieluwid Napisano 17 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 Cytat i co miałes na mysli do tego wzmacniacza ? No chyba nie myślisz, że chciałem przez to powiedzieć, że w zestawieniu z tymi kolumnami, to wzmacniacz wypada tu słabo. Widzę, że ciężko byłoby Ci wyperswadować ten wybór. Tonsil, jakość ... no bas, to może tak.Co do Sony, to fajne. Ze względu na wygląd przedniej ściany, przypominają mi B&W Matrix. Wykręć głośnik wysokotonowy i spisz sobie jego specyfikację. Trzeba poszukać innego, a może tam jest możliwość wymiany cewki głośnikowej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 17 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 No jest możliwosc ale ja się na tym nie znam ;/ chcesz informacje o tym wysokim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 17 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 http://www57.zippyshare.com/v/49559806/file.htmlprosze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 Te informacje, bardziej będą Tobie przydatne, ale sprawdź. Może coś tu razem na Forum, znajdziemy zastępczego dla Twoich kolumn. Po pierwsze, po wykręceniu z obudowy kolumny wysokotonowca, upewnij się, czy można go rozkręcić ?Kolumny wyglądają chyba tak : I tutaj wydaje mi się, że cewka może być wymienna. Ale zanim zabierzesz się za rozkręcanie głośnika, warto byłoby go przetestować. Może to wina zwrotnicy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 17 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 Testowałem zwrotnica jest ok bez problemu a jak zobaczyłem cewke to była czarna..Tak, tak oni wyglądają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 A można ten głośnik rozkręcić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 17 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 Japierdu... przed chwilą patrzałem na ebay używane wysokotonowe od sony 200zł...Tak można bo miałem przed chwilą i cewka była aż czarna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 No to nie szukaj całych głośników. Trzeba kupić samą cewkę, wyjdzie taniej.W Tonsilach to sie ich nawymieniałem ... . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 17 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 Ale to tak można głosnik sony a cewka tonsil'a ? a nie lepiej odrazu kupić głosnik wysokotonowy tonsil'a ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 Nie napisałem, że cewka ma być Tonsila. Ale zapewne oryginał będzie trudno dostępny, jeżeli w ogóle dostaniesz. Trzeba będzie szukać zamiennika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 17 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 ok, dzieki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2014 Jak coś znajdziesz to daj znać. Polecałbym Ci też kupić jakieś przyzwoite kable głośnikowe, tak dla ogólnego porządku. To także może poprawić brzmienie.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts