As_Pik Napisano 20 sierpnia 2014 Napisano 20 sierpnia 2014 Jest to mój pierwszy post, więc na wstępie witam wszystkich Użytkowników.Problem z jakim się do Was zwracam dotyczy zestawu, jak w tytule tematu.Do tej pory używałem subwoofera z amplitunerem Onkyo SR502E, wszystko grało "elegancko".Od kilku dni jestem posiadaczem amplitunera Onkyo tx-nr636 i po instalacji zestawu zauważyłem jedną rzecz, z którą nie bardzo mogę sobie poradzić.Subwoofer podłączyłem dokładnie w taki sam sposób jak przy poprzednim amplitunerze.Przeprowadziłem kalibrację pokoju z użyciem mikrofonu, wszystkie głośniki skalibrowały się OK.Przy poprzednim amplitunerze regulując głośnością subwoofera na tylnej ściance głośnika, efekt był widoczny i mogłem regulować głośność basów.Zauważyłem, że w obecnej konfiguracji regulacja potencjometrem subwoofera nie przynosi żadnych efektów.Tzn. głośnik pracuje, jak zwiększam głośność całego sytemu w amplitunerze i ustawiam "dość" głośno, słychać subwoofer, ale jak dla mnie zbyt cicho.Chciałbym zwiększyć jego głośność na samym subwooferze i tutaj... zonk Może ktoś z szanownych forumowiczów, jest w stanie mi pomóc lub podzielić się swoimi sugestiami?Z góry dziękuję Pozdrawiam,As_Pik Odpisz, cytując
Recommended Posts