SR60 Napisano 26 sierpnia 2014 Napisano 26 sierpnia 2014 Jako, że jest to mój 1szy post na tym forum to chciałem wszystkich powitać.Mam problem z doborem amplitunera. Posiadam zestaw Yamaha PianoCraft MCR-840 z kablami Mogami Blue Rocket.Wszystko jest z nim w porządku, ale po zakupie odtwarzacza Measy B4A, nie jestem w stanie tak wszystkiego podłączyć, żeby mieć dźwięk na kolumnach, a obraz na TV.Measy ma wyjście optyczne, ale Yamaha nie posiada wejścia takowego.DVD z Yamahy chciałbym podłączyć do nowego wzmacniacza.Pokój ma wymiary ok 25m kw. Kiedyś planuję dokupić zestaw stricte głośników pod KD. Głównie interesuje mnie słuchanie koncertów z DVD oraz z YouTube. Zależy mi na usłudze Spotify.Celuje w 5.1.Budżet ok 2000złPozdrawiam Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 26 sierpnia 2014 Napisano 26 sierpnia 2014 Na początku chcesz dobrać amplituner, potem wspominasz o problemie połączenia- obecnego sprzętu, następnie chcesz to podpiąć pod jakiś nowy wzmacniacz, kończysz pytaniem o ,, celuje w 5.1 ,, czyli kolumny za 2 tys. Może napisz to co jest ważne dla Ciebie i przy kupnie audio i po lekturze zakładki ,, pierwsze posty,,, będzie łatwiej Odpisz, cytując
SR60 Napisano 27 sierpnia 2014 Autor Napisano 27 sierpnia 2014 Spróbuję raz jeszcze w bardzo prosty sposób.Potrzebuję kupić amplituner - to też wzmacniacz dlatego użyłem innego słowa po raz drugi, żeby się nie powtarzać - do kina domowego z opcją odsłuchu Spotify via WiFi do 2000 zł.Póki co posiadam 2 głośniki z w.w Yamahy. Docelowo 5.1.Mam nadzieję, że teraz każdy zrozumie. Pozdrawiam i z góry dzięki. Odpisz, cytując
Recommended Posts