Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, posiadam pokój w wymiarze 40m2 [5,7m x 7m]

Czy wyżej wymieniony komplet będzie ze sobą sprawnie grał? Nie oczekuje cudów. Dotychczas uzywałem zestawu HTP-071 więc chyba różnica na plus i tak będzie spora.

Test tych głosników na Waszej stronie wyszedł całkiem nieźle, a amplituner wybrałem HK aby jakość muzyki była choć w stopniu minimalnym poprawna.

Zestaw nie będzie rozłożony na całej pow. pokoju, a w takiej konfiguracji :

Do zakupu przymierzam sie za 2msc ale juz robie podchody oraz czytam co i jak icon_wink.gif
Napisano
Przecież ten Pionner to najniższa półka z najniższych półek ;p praktycznie nic o nim nie pisze na necie, brak wejścia na tzw bananki nawet. Byłem pewien, że HK nawet ten budżetowy jednak zagra lepiej .
Napisano
HK raczej ten sam poziom (owszem doposażyli jest usb, 2K, 3D, ale oby nie kosztem ogólnej jakości) , a oszczędność w poprzednim na wejściach rca ( bananki ?) brak wejścia dla CD i gramofonu to niewielka szkoda dla fanów KD i ich bluraya, kiedy wystarcza zazwyczaj para hdmi .
Czy zagra lepiej, z pewnością inaczej, jak Harman, tu w najsłabszej odsłonie, masz duży salon, a kolumny wymagające 4 ohmowe.
Napisano
Z tymi banankami chodziło o wtyki na przewody głosnikowe icon_razz.gif wcześniej nie zwróciłem uwagi, że te kolumny są 4-omowe. Czy mógłby Pan podać jakiś budżetowy amplituner który współgrałby z nimi ? Onkyo tx-nr525? Denon AVR-X1000?
Napisano
Ach wejścia głośnikowe, to fakt w tym hk jest już para solidnych icon_smile.gif .
Przy sporych kolumnach ze spadkami do 4 ohm jak również sporym metrażu, trzeba dokładnie przyglądać się mocy sprzętu, ale nie ulec magii napisu 5x100W bo najczęściej ta moc 100W jest przy włączonym ale jednym kanale i paśmie 1 khz. Zresztą można spojrzeć na tabliczkę znamionową amp. KD 5.1 w tych tanich całkowity pobór mocy oscyluje w granicach 300W, choć oczywiście są wyjątki. Kupić coś wydajnego prądowo i oczywiście najważniejsze :pasującego dźwiękiem i funkcjami.
Tego modelu tagi nie znam, choć inne modele prezentują styl grania raczej mocno ekspresyjny i żywiołowy, choć czasem nieco suchy. Wydaje mi się że onkyo gra nieco inaczej niż denon, nie lepiej i nie gorzej inaczej. Denon z naturygra bardziej cieplej i miękko, ale podkreślając nieco skraje pasma, onkyo bardziej twardo i dokładniej .