Ari Napisano 11 września 2014 Udostępnij Napisano 11 września 2014 Witam,Dziś po włączeniu wzmacniacza od razu usłyszałem szumy na lewym głośniku przy regulacji głośności co nigdy wcześniej nie miało miejsca, drugą rzeczą, którą dało się usłyszeć był spadek mocy, wyraźnie ciszej gra cały zestaw. Początkowo myślałem, że tylko lewa kolumna ale po zamienieniu kabli (z lewego kanału na prawy) znowu prawy głośnik zaczął szumieć przy regulacji głośności, a ciężko stwierdzić czy jeden głośnik gra ciszej od drugiego. Z całą pewnością cały zestaw gra o połowę ciszej. Czy macie może jakieś pomysły w czym może tkwić problem, zanim znajdę elektronika dobrego chciałbym posłuchać opini.Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 września 2014 Udostępnij Napisano 11 września 2014 Szkoda, że nie napisałeś jaki to wzmacniacz. Nie opisałeś rodzaju ani konfiguracji lamp itp. Liczysz na nasze zdolności jasnowidzenia? Wzmacniacz masz z ręcznie czy automatycznie regulowanym biasem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 11 września 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2014 Wzmacniacz jest to DIY SE, w konfiguracji 2 lampy 300b i 2 sterujące.Nie wiem jak Bias jest regulowany. Tylko pokrętło potencjometra na zewnątrz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 września 2014 Udostępnij Napisano 11 września 2014 Być może coś się rozregulowało albo któraś z lamp kończy żywot. Masz jakieś zamienniki, by włożyć i posłuchać, czy tak nie jest?Może być to też wina potencjometra wzmocnienia. Może wystarczy popsikać preparatem Kontakt PR albo podobno lepszym MOTIP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 12 września 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2014 to prawdopodobnie potencjometr skontaktowałem się z serwisantem, sprzęt zawiozę w przyszłym tygodniu to się dowiem.dzieki i pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts