mikador Napisano 22 września 2014 Udostępnij Napisano 22 września 2014 Kiedyś słyszałem, że najbardziej opłaca się własna produkcja kabli, np. do gitary. Nigdy tego nie robiłem. Od czego powinienem zaczać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 września 2014 Udostępnij Napisano 22 września 2014 Cześć.Ale jakie kable chcesz zrobić, bo tak napisałeś post, że wnioskuję, że chodzi o gitarowe, czy sygnałówki rca do sprzętu stereo ? Czy jeszcze jakieś inne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 19 marca 2015 Udostępnij Napisano 19 marca 2015 ciężki temat z tą produkcją kabli bo niby masz kawałek kabla dokupujesz wtyki, montujesz i po sprawie. Ale to nie bedzie produkcja kabli. do tego potrzebne są maszyny, technologia itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 19 marca 2015 Udostępnij Napisano 19 marca 2015 Cytat Kiedyś słyszałem, że najbardziej opłaca się własna produkcja kabli, np. do gitary. Nigdy tego nie robiłem. Od czego powinienem zaczać? Zależy co masz na myśli pisząc produkcja kabli, bo ta kojarzy mi się z masowością i fabryką ( przetapianie, walcowanie, produkcja izolacji itd potem produkcja końcówek i ich lutowanie na kabel) pewnie masz na myśli "zrobienie sobie " łączeniówki. Z tą opłacalnością to też raczej nie tak, w każdym razie różnie, bo bardziej chodzi o satysfakcję z własnego dzieła. Bo jeśli mówimy o jakiś przeciętnych klasą to czasami taniej kupić gotowy, niż zamawiać oddzielnie przewód i wtyki, lutować samemu ( cyna, akcesoria, koszulki lutownica). Tak nawet porównywałem w tym sklepie na przykładzie asortymentu http://muzyczny.pl/143777_Fender-Performan...racja=reklama11Robiąc samemu można coś ugrać na kosztach mając może pod ręką dobrze zaopatrzony sklep elektroniczny, no ale i trzeba dobrze lutować bo kabel gitarowy bardziej jest narażony na urazy niż jakiś nieruszany kabelek wiszący za sprzętem audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts