Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Proszę o pomoc w dobrze głośników sufitowych do kuchni (montowane w suficie podwieszanym na wysokości blatów). Nie zależy mi na basie, bardziej na górnym paśmie. Do słuchania głównie chili zet + jakieś mp3 lepszej jakości podobnego typu. Do tego jakiś prosty wzmacniacz stereo z pilotem i usb. Budżet ok 500zł.
Myślałem o czymś pokroju: TCW300RV3 plus być może wykorzystać posiadaną miniwieżę Sony cmt-dh5bt (w sypialni mi się nie sprawuje, chłodzenie jest zbyt głośne). Jak najbardziej może być użwany sprzęt.
Za miesiąć robię remont a nie mam totalnie doświadczenia z głośnikami sufitowymi, stąd prośba o pomoc/doradzenie. Prosiłbym tylko pamiętać że to jest kuchnia, nie salon odsłuchowy, ale ucho mam dość wybredne. Nie chciałbym mieć mocno płaskiego i piszczącego czy dudniącego odsłuchu. Będzie częśto leciało radio, więc nie ma co wchodzić w niewiadomo co. Z góry dziękuję za pomoc icon_smile.gif
Napisano
Dobrze aby membrany były z tworzywa ( niż z celulozy) ze względu na warunki w kuchni pod sufitem, te z linku takie są. Pytanie tylko po co aż dwa wysokotonowe założyli ? Żeby na karton gipsie nie dudniło, trzeba by włożyć wokół sporo jakiejś miękkiej wełny, która dodtkowo zabezpieczy elektonikę(cewka ) przed wilgocią i ciepłem.