Skocz do zawartości

Zmiana kolumn przednich+centralnego - do 1tys / 5.1

Recommended Posts

Napisano
Cześć, posiadam zestaw:
- pioneer vsx-519v (co prawda brakuje mi usb ale tu ratuje sprawe dvd,tv,arriva lub xbox360 które to mają)
- yamaha yst-sw80
- onyx-200 prism
- do tego ferguson arriva (dysk multimedialny)

Chciałbym w końcu wymienić głośniki przednie stojące (plus później centralny) z chińskiego na coś lepszego, niestety w budżecie max 1000zł (łącznie z centralnym).
Interesuje mnie używany sprzęt (najlepiej z 3miasta), niestety koniecznie w kolorze ciemnym (czarny) - inaczej żona wygoni mnie z domu:). Jest to sprzęt pod kino domowe (mkv) + słuchania muzyki typu chili zet. Tym samym interesuje mnie przede wszystkim dobre górne pasmo - klarowny czysty dźwięk, przestrzeń. Na mocy mi nie zależy. Do basów (przy filmach) mam odzielnie sub'a. Pokój wielkości 20m2. Prośba o pomoc, doradzenie. Z góry dziękuję.
Napisano
Na Allegro jest okazja - jedna kolumna Boston A26 za 300zł, której możesz bez problemu użyć jako centralnej i para Boston A26 używek za ok 800zł.
Bostony mimo że podstawkowe mają bardzo ładny bas, przestrzeń i dźwięczną górę, bardzo muzykalne. Lepsze od Wharfedale i Heco (reszty nie słyszałem), nie wiem też czy będziesz w stanie ewentualnie dokupić centralki pod nie (powinna być dokładnie z tej samej serii co frontowe, surroundy mogą być inne).
Poza tym ten amplituner jest kiepski i słaby, nie napędzi poprawnie większości średnio wymagających podłogowych kolumn, to tak jakbyś do ciężarówki wsadził silnik od Poloneza, niby ładowność kilka ton ale silnik zdycha przy pustej pace icon_wink.gif
Napisano
Cześć, dziękuję za rady. Niestety poszukuje stojących kolumn dużych, typowo pod meble inaczej bedzie dziura... niestety kompromis musi być. Co do amplitunera, to kiedyś pewnie wymienię - na co przede wszystkim zwracać uwagę? Dziękuję.