Eni Napisano 8 listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 listopada 2014 Witam,Posiadam płytę główną oraz wieżę z gniazdami optycznymi, więc kupiłem kabel t-t toslink (veoz 10m).http://www.m-audio.pl/pl/Produkty/Mini_systemy_Hi-Fi/CS-525http://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Pro3/...=SpecificationsProblem - oczywiście nie ma dźwięku. Może to kwesta ustawień w komputerze/wieży?W komputerze w ustawieniach dźwięku wyjście jest dostępne i wygląda na to, że powinno działać:https://www.dropbox.com/s/nrmn852iv3sb4wp/Z....21.35.png?dl=0W wieży natomiast do wyboru mam tylko radio/dvd/aux. Chyba na aux powinno działać, bo nie widzę innej możliwości.Z góry dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 listopada 2014 1) Na wyjściu (OUT w PC) optycznym powino być czerwone światełko. 2) Możesz sprawdzić też czy to nie wieża , podłączając optykiem sygnał audio z tv do wieży, skoro będzie grać to znaczy że coś z ustawieniami PCta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eni Napisano 8 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2014 1) JEST.2) Podłączyłem się z tv do wieży i też nie ma dźwięku, czyli to wieża.Nie mam pojęcia co tam w niej ustawić, czy w co wejść, żeby działało (nie mam instrukcji). Jakieś pomysły. Czyli to nie na aux powinno działać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 listopada 2014 Chyba instrukcja nie jest potrzebna aby przełączyć wejścia we wiezy , lub z pilota ? Ile ich jest z 2, 3 aux, optical , tape ? Swoją drogą pilot tak skąplikowany jak w super amplitunerze kina domowego. Może poszuakaj w sieci pdf z instrukcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eni Napisano 8 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2014 Niby tak. Jedyne wejścia pomiędzy którymi mogę się przełączać to Radio/DVD/AUX. To jest wieża z wbudowanym DVD, w instrukcji jest tyle co nic.Mam pytanie, czy jest taka możliwość, że mam w wieży wyjście optyczne, a nie wejście? (w instrukcji jest napisane, że to wyjście i działa tylko przy DVD). Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale rozumiem, że żeby odtworzyć dźwięk z komputera potrzebuje wejścia w wieży? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 listopada 2014 Zazwyczaj w tanich wieżach jest tylko wyjście - out (po co jest nie wiem, może żeby napisać tylko optical , przecież nikt nie wyprowadza sygnału z taniej wiezy z dvd do drogiego amplitunera) . Wejście IN optyczne jest dość rzadko w miniwieżach , natomiast w dużych wzmacniaczach nieraz producent każe dopłacić dodatkowe 300-500zł względem wersji bez optic IN. Tańszym rozwiązaniem jest kupno małego DACa który przerabia sygnał optyczny np z tv na analogowy kablowy rca dla klasycznyvh wejść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eni Napisano 8 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2014 I wszystko jasne. Dzięki. Temat do zamknięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts