Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie. Postanowiłem ostatnio ulepszyć sprzęt do słuchania muzyki. Z posiadanych microlabow 7c , przesiadłem się na wzmacniacz onkyo a 90-50 i głośniki mission mx2.. do kompa mam podłączoną kartę zewnętrzną emu 0404 usb, jest ona , rzecz jasna , podłączona do kompa przez usb, a do wzmacniacza kablem mini jack-chinch. Z emu wychodzi sygnał mini jackiem do wejść rca we wzmacniaczu. Jakoś to tam sobie gra... zacząłem się zastanawiać jak to połączyć lepiej i postanowiłem kupić kabel coaxial, gdyż emu posiada wyjścia cyfrowe i amplituner posiada wejścia cyfrowe, połączyłem to tym kablem i cisza... potem doczytałem, że emu ma spore problemy ze sterownikami do win 7 i trzeba się nakombinowac żeby coś wyszło z wyjscia spdif na karcie emu.. Pytanie mam takie, jakimi wyjściami/wejściami połączyć te sprzęty żeby uzyskać najlepszą jakość sluchanej muzyki? Jaka jest przewaga połączenia cyfrowego nad analogowym? W emu jest kilka wyjść, mini jack, o którym wspomniałem i dwa wyjścia duży jack, jedno na lewy kanał drugie na prawy, czy może połączyć to kablem chinch-2 duże jacki (jeśli taki istnieje) i odpuścić sobie te łączenie cyfrowe? Sorki, że tak motam, ale jestem laikiem w tej sprawie, dopiero po mału zbieram wiedzę. Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam. Maciej.