Zollw Napisano 27 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Witam wszystkich! Na początek napiszę że jestem laikiem w tych sprawach i proszę Was o wyrozumiałość Piszę do Was ponieważ mam ogromny problem z podłączeniem Kina domowego dav dz 630 z telewizorem Tomson 40fw3323 plus konsola ps4. Mój sprzęt podłączyłem następująco: Konsola do TV za pomocą kabla HDMI, a kino domowe za pomocą eurozłącza. W ten sposób działa mi tylko jeden głośnik przedni lewewy, chyba że przestawię na inną opcję to działają dwa głośniki lewe i subwoofer. Domyślam się że jest to wina braku jakiś kabli, niestety nie wiem jaki mam zakupić żeby cieszyć się graniem i oglądaniem filmów 5.1 Pozdrawiam i proszę o zrozumienie Przemek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 27 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Jak zrozumiałem oglądając film na np. TVP1 to telewizor wysyła kablem euro tylko sygnał do jedenej kolumny tego kina ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zollw Napisano 27 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Dokładnie, ale gdy oglądam film na dvd to działa wszystko ładnie pięknie. Jest jeszcze opcja podłączenia kabla hdmi do amplitunera, ale jest dopisane przy gniazdku (out) czyli jak rozumiem sygnał będzie z amplitunera wysyłany do tv, ale nie odbierany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 27 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Po pierwsze to i tak już coś że tv wysyła sygnał z wejścia dla kabla euro- to w tv to zazwyczaj tylko wejście.Kabel euro, tani, tez nie zawsze jest w pełni funkcjonalny, bo te profesjonalne ( dawniej przed erą hdmi) były grube jak parówka. Może nie ma wewnątrz kabelka od jednego kanału ( czasami w tanich lutowali mostkiem prawy i lewy...bywały mono )Do sygnału audio z tv służy cyfrowe wyjście optyczne, jednak czy wypuścisz z niego 5.1 raczej nie. Po pierwsze mało audycji w tym formacie, nawet na kanałach filmowych, a i optic kabel raczej nie da rady. Owszem sztucznie przerobi kino domowe taki sygnał cyfrowego stereo na 5.1 , ale będzie to jakiś dolby prologic, nie prawdziwe dts hd 5.1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zollw Napisano 27 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 No właśnie chodzi mi o dolby prologic żeby chociaż działało poprawnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio844 Napisano 27 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 A nie lepiej z ps4 poprowadzić hdmi do amppitunera a następnie z amplitunerw następnym hdmi do tv. Bo pisales Przemo że z amplitunera masz wyjście hdmi więc powinien on przekazac obraz i dźwięk w formacie 5.1B-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zollw Napisano 27 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Tylko ze mam jedni wejście hdmi do amplitunera ktore tylko wysyła sygnał do tv a nie odbiera telefon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zollw Napisano 27 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Tylko ze mam jedni wejście hdmi do amplitunera ktore tylko wysyła sygnał do tv a nie odbiera sygnalu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio844 Napisano 27 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Wstaw zdjęcie tylu tego dav dz630 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zollw Napisano 27 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Pierwsze to dz630, drugie to tv. Przyszła mi do głowy jeszcze jedna opcja, czyli kupię przejściówkę z kabla optycznego na chinch, kabel optyczny podłącze w konsoli, a chinch wprowadzę do amplitunera. Myślicie że takie rozwiązanie da radę? Dźwięk jakikolwiek wychodzi z głośników tylko gdy mam podpięte euro złącze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio844 Napisano 6 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2015 Jak tam poradziłeś sobie???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio844 Napisano 9 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2015 Cześć przeglądając forum znalazłem coś co może ci pomóc i tu masz link do danego temetu!!!!http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...mp;#entry126908 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts