Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, słyszałem, że do wyżej wymienionych słuchawek warto kupić grubszy kabel dla uzyskania lepszej jakości dźwięku, a więc idąc za tą radą kupiłem w sklepie Euro kabel mini jack-mini Jack firmy Vivanco oo taki-> http://www.euro.com.pl/kable/vivanco-31013...ck-3-5-mm.bhtml

I moje pytanie brzmi, czy to dobry kabel? czy usłyszę różnicę w jakości? słuchawek jeszcze nie mam, czekam na kuriera.

Pozdrawiam
Napisano
Jeśli kupiłeś dokładnie ten kabel to lepiej szybko go zwróć icon_smile.gif
Ten model słuchawek umożliwia błyskawiczny recabling.
Jednak wymaga on użycia przedłużacza mini-jack (3,5mm).
Oznacza to że na jednym z końców przewodu musi znajdować się gniazdo słuchawkowe.
Z samych słuchawek wystaje bardzo króciutki kabelek z wtyczką ( złącze męskie).
Czy przyniesie poprawę dźwięku taki przewód ( z właściwymi złączami) ? Sam musisz ocenić.
Z moich obserwacji wynika że przewód dołączony do tych słuchawek ma całkiem niezłe właściwości dźwiękowe.
Nie jest wykluczone że w trakcie produkcji podnoszona jest jakość wykonywanych słuchawek i to że obecnie używa się lepszych przewodów niż we wcześniejszych egzemplarzach. A może to kwestia trafu. Wybór przedłużaczy słuchawkowych jest ogromny.
Napisano
Jak już będziesz miał słuchawki, zawsze możesz poeksperymentować. Lepiej zostawić sobie na to trochę czasu, aż się osłuchasz z tymi słuchawkami a one osiągną stan w jakim będą grać w sposób już ustabilizowany. Możliwość szybkiej i łatwej wymiany kabli jest ich bardzo fajną cechą. A ten kabel jeśli Ci nie jest potrzebny lepiej spróbować zwrócić lub przynajmniej wymienić na coś co było by użyteczne. icon_smile.gif