maniek221 #1 Napisano 6 stycznia 2015 Witajcie. Założyłem już jakiś czas temu podobny temat na innym forum, oraz tutaj już parę razy pytałem, ale pragnę jeszcze tutejszych ekspertów poprosić o radę. Mam nadzieję, że nie macie mnie tu dość jeszcze z tymi Tannoy.Z kolumn jestem zadowolony.Wymieniam wzmacniacz Yamaha A-520, głównie z racji tego, że to podstawowy model, mało zaawansowany i po testach z mocnym Harmanem wiem, że przy mocy 100W na kanał te kolumny zupełnie inaczej się zachowują i bas plumka już od niskich głośności. Poza tym jestem ciekaw efektów z lepszym wzmacniaczem.Brzmienie A-520 ogólnie mi odpowiada, choć ma ona podobno złagodzone wysokie tony w porównaniu do A-500, co niekorzystnie wpływa na Tannoy. Moje ucho już się przyzwyczaiło.Planowałem przesiadkę na A-720 lub AX-700. A-720 jest troszkę cieplejsza niż AX i chyba takie brzmienie jest lepsze. Poza tym A720 mniej różni się od 1020 w porównaniu do starcia AX700 vs AX900.Na wzmacniacz chcę przeznaczyć 500 zł. Mogę wziąć Yamahę A720, AX700 lub - po poradach Sony F570ES, który powinien zagrać jaśniej niż Yamaha podobno, ale jednak to wzmacniacz na Sankenach i jest lekko ocieplony.Ktoś słuchał tego Sony lub w/w Yamaszek i może coś doradzić do Tannoy?Dźwięk nie musi być super ostry u góry, ale przestrzeń z Yamahy musi być zachowana. A720 - od handlarza, ale z gwarancjamiAX700- prywatna sprzedażSony 570ES - prywatna sprzedażW grę wchodza inne modele do 500 zł jeśli ktoś ma jakąś propozycję.Pokój: 10-11 m2Tannoy M2.Muzyka: rock, jazz, pop, muzyka z radia, koncerty w TrójceŹródło: komputer (rzadko)Odtwarzacz CD Yamaha CDX 480Tuner radiowy Yamaha. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach