karol2 Napisano 27 lutego 2015 Napisano 27 lutego 2015 Dzień dobryPotrzebuję złożyć zestaw stereo w mieszkaniu, w kwocie do 2 tys. (sprzęt używany)Myślałem o używanym systemie.W skład systemu miałby wchodzić wzmacniacz, cd i kolumny.Fajnie jakby razem się to zgrywało.Wymiary pokoju to ok. 3x4.Chciałbym żeby wzmacniacz miał możliwość kolumn A, B (bo w przyszłości planuję drugie kolumny umieścić w pokoju obok).Preferencje co do muzyki: muzyka filmowa, poważna, muzyka poetycka, trochę rocka (spokojny rok lat 80-tych).Kolumny chciałbym by w miarę brzmiał wokal (przypuszczam, że ważny będzie głośnik średniotonowy). Nadmiaru basu mnie nie bawi - nie twierdzę że ma go wcale nie być.Sprzęt nad którym myślałem:wzmacniacz rotel ra930 ax;cd Arcam Alpha 7; kolumny podstawkowe - w sumie nie wiem co jak gra.A może co innego?Jeszcze jedno chciałbym w przyszłości mieć możliwość podpięcia pod wzmacniacz źródła z sieci lan (komputerowej). Mam router z możliwością udostępniania plików i myślałem tam zgromadzić jakieś pliki w formacie flac. Jak to rozwiązać żeby działało i można było tym sterować - jakiś dac? Odpisz, cytując
Recommended Posts