Janusz C. Napisano 4 marca 2015 Napisano 4 marca 2015 Witam i proszę o radę.Mam problem,ponieważ niedawno skompletowałem swoje pierwsze wymażone stereo :NAD C356 BEE+ NAD PP2e+Pro-Ject Debut Carbon (DC) 2M-RED+Pylon Audio Sapphire 31.Wszystko pięknie brzmi tylo...Mam problem:kiedy włączam wzmacniacz i przedwzmacniacz i podkręcam potencjometr na 1/2 ale na sucho bez żadnego nośnika,to słychać buczenie i przestery.Co może być tego powodem???Czy brak listwy przeciwzakłóceniowej ma znaczenie?Kidy zaś słucham muzyki i jest przerwa między utworami to wydaje mi się że nie słychać żadnego buczenia,ale spędza mia to sen z oczu i nie daje spokoju.Proszę o radę. Odpisz, cytując
Angel Napisano 5 marca 2015 Napisano 5 marca 2015 A gramofon jest wówczas włączony albo podłączony? Uziemiłeś gramofon oddzielnym kablem do zacisku "ground"?Być może jak piszesz zasilanie jest winne, może brak listwy czy brak uziemienia w instalacji. Odpisz, cytując
Recommended Posts