Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich

Potrzebuję pomocy. Zupełnie się nie znam na temacie i sam nie dam sobie rady. Zapewne dla znawców mój problem będzie prosty.

Mam kino domowe Samsung HT-BD7200. Niestety kupiłem od brata który mi sprzedał po okazyjnej cenie bez subwoofera. Na początku mi to nie przeszkadzało ale teraz bym chciał mieć jakiś subwoofer i nie wiem jaki dokupić aby był kompatybilny (są tu specyficzne wtyki do kina domowego) i aby czasem nie spalić kina domowego. Czy może ktoś coś doradzić? Poniżej link do instrukcji i specyfikacja

http://www.videotesty.pl/produkt/692/Samsu...200/instrukcja/

• Konstrukcja i system1-drożny, pasywny
• Pasmo przenoszenia160 kHz
• Skuteczność90 dB
• Moc RMS134 W
• Impedancja3 om
• Typ obudowybrak danych
• Wymiary (WxSxG)25,6x25,6x29,7 cm
• Waga4.4 kg

pozdrawiam
i z góry dziękuję
Paweł
Napisano
Z takimi gotowymi zestawami niestety tak jest, że praktycznie nic nie można zmienić. Są niejako strojone i budowane jako całość, a specyficzne końcówki to nijako zabezpieczenie typu nie podłączaj nic innego! Takowe gotowe zestwy kinowe muszą też mieć suba z założenia, bo frontowe głośniki z racji specyficznej budowy nie odtwarzają normalnego basu, zazwyczaj nawet nie jest im podawane to niskie pasmo z jednostki centralnej.
Gdyby to był sub aktywny problemu praktycznie by nie było, ale tu napisałeś że jest pasywny czyli jest "zasilany" z jednostki centralnej. Należałoby szukać takiego po giełdach i aukcjach wśród tych ludzi co zepsuła się im jednostka centralna, lub napisać do samsung poland czy może być inny model suba ich firmy, czy pasuje technicznie i jego "końcówka"