djmilkyway Napisano 7 maja 2015 Napisano 7 maja 2015 witam,jestem od niedawna bardzo szczesliwym posiadaczem kolumn usher cp-730.narazie pracuja z amplitunrem yamaha rxv767 ale chce kupic uzywany wzmacniacz stereo. jaki mozecie doradzic?czy moge podlaczyc kolumny pod ampli i stereo na raz? kolumny maja biampbardzo podoba mi się z recenzji taka opcja:http://allegro.pl/puccini-audio-analoque-d...5303850894.htmlchciałbym również nowy odtwarzacz cd. na komplet uzywany chciałbym przenaczyć około 3tys zł. Odpisz, cytując
Angel Napisano 7 maja 2015 Napisano 7 maja 2015 Warto czytać inne wątki, mo zna się czegoś dowiedzieć. Choćby jak prawidłowo napisać swój pierwszy. Bo podałeś zbyt mało danych by Ci można pomóc. Nie wiemy nic o pokoju (wielkość, ustawienie kolumn, akustyka, meble itp) a także o tym jakiej muzyki słuchasz, oraz czego oczekujesz od wzmacniacza i CD. Jaką wolisz barwę dźwięku (jaśniejszą , ostrzejszą, chłodniejszą, twardszą, czy łagodniejszą, ocieploną, pełniejszą, miększą itp.) A poniżej w linku masz pomoc, jak napisać taki post.http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlPodwójne zaciski służą nie tylko do bi-ampingu. Można nimi poprowadzić także podwójne okablowanie, czyli bi-wiring.Ale bi-amping z użyciem amplitunera KD nie bardzo mi się podoba. I co by to niby miało dać? Pogorszenie brzmienia? A tak poważnie, to jak podłączyłbyś taki skład? Lepiej sprzedaj ampli, jeśli nie używasz go do oglądania filmów. A dodatkowe pieniądze przeznacz na jeszcze lepszy wzmacniacz. Choć Puccini, to całkiem zacny wzmak.O CD podyskutujemy również. Ale "również nowy", to oznacza inny niż teraz masz (jaki masz?), czy w ogóle nowy, ze sklepu?Myślę, że jeśli chodzi Ci o nówkę ze sklepu, to będzie on trochę za mało wyrafinowany, nawet jeśli kupisz AA Puccini. Odpisz, cytując
djmilkyway Napisano 7 maja 2015 Autor Napisano 7 maja 2015 Dzięki za odpowiedźpokój mam 22m2 w nim stolik pod tv i sprzęt i narożnik. Muzyka począwszy od Dire Straits po Diana Krall, trochę bluesa, trochę popu ala Kygo.Amplitunera raczej wolę się nie pozbywać, na ile czas pozwoli lubię obejrzeć film w True HD. A mam jeszcze do ampli podpięte satelity mission 350 limited edition, centralny focala i sub focala. Razem wszystko naprawdę super gra w kinie jak i na koncertach DTS HD.Natomiast jak napisałem w stereo jak dla mnie gra to nijak. Dlatego chciałbym kupić fajny wzmacniacz i zwracam się z prośbą o pomoc. Może ktoś ma jakiś na zbyciu bądź poleci coś z allegro pod te Ushery. Dziennie muzyki słucham minimum godzinę i zależy mi żeby szybko podjąć decyzję, gdyż sam fakt, że muzyki słucham z ampli mnie zniechęca.ps. odtwarzacz cd z mini dyskiem mxd-d3. Odpisz, cytując
Angel Napisano 7 maja 2015 Napisano 7 maja 2015 No i ciągle nie wiem jaki rodzaj dźwięku lubisz, chcesz uzyskać? Co Ci się podoba (o ile podoba) a co nie w tym jak Ushery grają ztym amplitunerem. Potrafisz coś o tym napisać?Bo proponowany przez Ciebie AA Puccini gra dość gładko, "analogowo", ma ładne dość soczyste barwy, jest ogólnie rzecz biorąc muzykalny. Czyli dobry wzmacniacz do słuchania muzyki a nie do tłuczenia kryształów w kredensie czy twardej łupanki.Albo jeśli chcesz grać bardzo głośno, uzyskując niemal "koncertowy" poziom głośności. Choć i tak byłoby to raczej niemożliwe, bo Twoje kolumny nie z tych.A także nie wiem co z tym "nowym" CDkiem. Czy ma być nowy bo sklepowy, czy nowy, bo lepszy? Ale może być używany.Jak będę musiał od Ciebie tak wszystko wyciągać, jak głodnemu psu kawałek mięsa z pyska, to szybko się zniechęcę Lubię pomagać, ale jak widzę inicjatywę, albo szczegółową odpowiedź na pytania. Pisz śmiało i dużo. Dla swojego dobra.Mam nadzieję, że kolumny nie stoją zbyt blisko ścian? Ile od bocznych i tylnej? A wiesz coś w ogóle o akustyce pomieszczenia odsłuchowego, czy chcesz się dowiedzieć? Bo to ważne.Jeśli napiszesz do mnie na PW i podasz adres mailowy, to podeślę Ci i poczytasz, by wiedzieć jak ustawić kolumny.Oraz jak powinien być urządzony pokój by dobrze grało.Jakbyś wkleił tu plan pokoju z zaznaczonym miejscem rozstawu kolumn i miejscem odsłuchowym oraz meblami, to byłoby super.Ogólnie, to rozumiem, że będziesz miał dwa zestawy w pokoju. Jeden do KD a drugi stereo? Odpisz, cytując
Recommended Posts