Gontar Napisano 27 czerwca 2015 Napisano 27 czerwca 2015 WitamPosiadam głośniki Harman Kardon Soundstick III 2.1 , na Macbooku pro retina mojego Taty grają cudownie, piękne mocne basowo brzmienie już przy 30% głośnośći, przy poziomie maksimum aż wbija w fotel, nie ma żadnych trzasków itp.Ostatnio postanowiłem się zakupić PC, posiadam płytę główną z dzwiękiem Realtec ALC 1150 ( karta dzwiękowa z tym układem podobno nie odbiega za bardzo Creative Audigy i Asus Xonar D1). Po podłączeniu do niej głośników doznałem szoku, jakbym posiadał głośniki Manty za 59 zł, owszem jest głośno jednak nie ma tej głębi basów i czystośći wokalu, przy 60% głośniki już trzeszczą.Wiem , że OSX jest lepiej zoptymalizowany pod muzykę niżeli Windows. Może powinienem dodać jakieś wtyczki do Aimpa lub Itunes ?Czytałem trochę o Asio4All oraz DFX Audio Enchancer , warto to zakupić ?KArta dzwiękowa w Macbooku to przecież integra niby nic specjalnego a jednak kolosalna różnica.Dzwięk taki jak miałem w rmbp w zupełnośći mi wystarcza.Posiadam jeszcze starą5 letnią kartę Soundblaster audigy SE 5.1 jednak chyba nie warto tracić czasu na jej podłączanie.Proszę was o pomoc , co jest przyczyną takiego ogromnego spadku jakośći dzwięku ?myślałem też nad Audiotrak Prodigy 7.1e X-Fi Audio jednak do moich głośników jest sens kupować karte za ponad 300zł ? Pozdrawiam Odpisz, cytując
nightrunner Napisano 28 czerwca 2015 Napisano 28 czerwca 2015 Kolego po pierwsze jaki Windows ? Bo to ma znaczenie ...Po drugie ASIO4All jest darmowe, więc nie wiem co Ty chcesz kupować, a do twoich potrzeb na pewno wystarczy.I po trzecie, skoro masz SB Audigy to ją podepnij i sprawdź jaka jest różnica.Ja w swojej płycie głównej mam zintegrowanego Realteca o mega parametrach i SB Audigy, którą używam do pomiarów i SB jest lepszy od Realteca pod każdym względem.Tak więc bierz się do testowania i daj znać co z tego wyszło Odpisz, cytując
Recommended Posts