PanAudio Napisano 9 lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 lipca 2015 Witam!Poszukuję kina domowego do 5000 zł.Aktualnie posiadam podłączony stary zestaw kolumn 120W DIORy + wzmacniacz + korektor do TV Panasonic 50ST60. ale to tylko namiastka dźwięku jaki chciałbym uzyskać. Odwiedzałem markety, ale tam jak zwykle - tłum ludzi, szum i obsługa usiłująca wcisnąć to co akurat zalega na magazynie. Już nawet nie wspominając o pomieszczeniu, w którym mógłbym komfortowo odsłuchać jakiegoś sprzętu.Mieszkam w małym ośrodku w okolicach Łodzi, byłem w paru sklepach audio, ale są albo zamknięte godzinę przed, albo o powierzchni przyczepki służącej do sprzedaży sprzętu przez internet.Kino miałoby służyć do:70 % - filmy (Sci-Fi, akcja)[/li]20 % - Xbox 360 (wyścigi, strzelanki)[/li]10 % - muzyka (różne rodzaje, włącznie z muzyką klasyczną)W końcu znalazłem (wydaje się mi) porządny sklep z miłą obsługą i po paru odsłuchach zaproponowano mi zestaw Denon AVR-X2100W + Monitor Audio Bx6 + Bx1 + Bx Centre - co o nim uważacie?Przyznam, że moje obecne głośniki z Diory mają bardzo fajny, głęboki bas, są duże i drewniane, brzmią przyjemnie, ale głównie przy odsłuchu muzyki symfonicznej. Pewnie też, ma znaczenie pozostały sprzęt, czyli stary wzmacniacz i korektor DioryZałączam schemat pomieszczenia w którym ma stać zestaw, największym problemem jest kominek od podłogi do samego sufitu w lewym górym rogu na planie pokoju. Proszę o propozycję oraz odniesienie się do sprzętu, który mi zaproponowano,Pozdrawiam! pok_j_1.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EDWRD Napisano 12 lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 lipca 2015 Ja założyłem wątek http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...t=0#entry124619 i jestem bardzo zadowolonyprawda że troche przegiołem z kasą a sprzęt megazestaw głośników jest super, ty możesz kupić tańszego marantza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekjanosz Napisano 22 lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 lipca 2015 Marantza mój kumpel ma i sobie chwali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts