ziomek4007 Napisano 9 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2015 Witam. Zakupiłem ładny zestaw jak w temacie. Będzie grał póki co pod Technics sa-ex120, także bez szału. Od ampli do suba jak i od suba do satelit będzie max 2.5m przewodu. Posiadam kilka metrów 2x 2,5mm2...Pytanie...czy nie będzie to przerost formy nad treścią i kabel 2x 1,5mm2 wystarczy?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2015 Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Nie masz ani takich mocy ani odległości, by średnica przewodu była tu krytyczna.Bardziej może dać się we znaki marna jakość takiego okablowania. Ale jeśli jest ono z czystej miedzi beztlenowej (OFC), to nie musisz się martwić.Ja wolałbym dać 2,5mm. Nie tyle na wszelki wypadek, ale dlatego, że z moich obserwacji na kablach głośnikowych Alphard DaVinci wynika iż grubsze grają pełniej, z lepszym dociążeniem niskich tonów. Czyli co komu odpowiada brzmieniowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek4007 Napisano 9 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2015 (edytowany) Dzięki. Są oczywiście OFC. Zestaw nie ma jakiejś dużej mocy dlatego zapytałem czy jest sens dawać takie kable. Druga sprawa wszystkie idą razem dlatego nie zmieszczą się za listwę, a 2x 1,5mm2 może by weszły Zapodam te 2,5mmPrzy okazji zapytam bo kolego potrzebuje 20m...czy ten z aukcji rożni się jakoś szczególnie od tego z OFC??http://allegro.pl/kabel-glosnikowy-polski-...5078089922.htmlCeną na pewno, ale czy jest sens wydawać więcej?? sprzęt też raczej budżetowy Edytowano 10 sierpnia 2015 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2015 Można kupić taki jak proponujesz. Ale ja bym wolał lepszy z miedzi 6N http://allegro.pl/przewod-glosnikowy-excel...5460070036.htmlOczywiście decyzja należy do kolegi. Czy się opłaca, to kwestia priorytetów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek4007 Napisano 10 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2015 Dzięki jeszcze raz...zaproponowałem mu ten lepszy, przemyślał i się zgodził Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2015 Przynajmniej będzie miał pewność, że taki kabel nie zdegraduje mu w większym stopniu dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts