Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
maxi3king

Amplituner Denon x2000 - nie działają wejścia

Recommended Posts

Witam,

Od dłuższego czasu męczę się z amplitunerem Denon x2000. Parę tygodni temu po powrocie do domu zauważyłem, że w amplitunerze nie działa wyjście Hdmi arc - telewizor informował o braku sygnału. Kable są ok, bo sprawdzałem z ps3 i działa, tv też sprawny. Wejścia hmdi są natomiast sprawne, tzn. jak podłącze konsole do ampli to mam dźwięk. Pomyślałem, że w takiej sytuacji zamiast naprawiać podłącze konsole bezpośrednio do tv przez hdmi, a dźwięk z ampli przez optyczny toslink. Niestety okazało się, że wejście optyczne również nie działa. Kilka razy jak bardzo mocno docisnąłem kabel optyczny w amplitunerze to załapał sygnał, ale okupiłem to nadłamaną klapką w wejściu.

Wiem, że w czasie kiedy mnie nie było hulała burza i skończyło się to spalonym routerem. Ale cały pozostały sprzęt mam podpięty do listwy, była do tego wyłączona wtedy. Dziwne jest to, że nie działają akurat te wejścia.

Może macie jakieś pomysły co to może być? Czy wejścia te mogły się popalić czy coś? Serwis pewnie skosi mnie solidnie.

Ostatnia moja nadzieja to podłączenie dźwięku z konsoli hdmi do amplitunera, a obrazu przez component do tv...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×