Celdur Napisano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2015 Cześć,Słuchajcie tak się zastanawiam od czego biorą się takie "trzaski, strzelanie" podczas podgłaśniania muzyki.Czy ja muszę przeczyścić terminale we wzmacniaczu np. spirytusem czy to po prostu stare 15 letnie wzmacniacze już tak mają?Dzieje się tak tylko w momencie kiedy potencjometr jest na 0 i lecimy w górę. Później już nie ma tego defektu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2015 Możesz przeczyścić potencjometr, bo być może wymaga już konserwacji. Ale nie spirytem. Ten lepiej sam wypij Tylko preparatem do czyszczenia i konserwacji styków Motip,albo kontakt PR. Były jeszcze jakieś inne, ale to może koledzy przypomną. Tylko odłącz wtyczkę z gniazda sieciowego przed tym zabiegiem. A druga sprawa, to masz jakieś uziemienie sprzętu. Jeśli to nie potencjometr, może być to sprawa z gromadzeniem się ładunków elektrycznych i trzeba je jakoś odprowadzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 18 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2015 No tak, uziemienia nie mam tutaj nawet jak zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2015 Uziemienie musiałby Ci elektryk zrobić i ciągnąć na dół a tam sprawdzić do czego je podłączyć.Ja też nie mam uziemienia w gniazdkach. Zrobiłem zerowanie, ale mój wzmacniacz i CD mają gniazda IEC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts