Skocz do zawartości

Zestaw stereo do 25 m2 salonu, Twoja opinia

Recommended Posts

Napisano
Witam,

potrzebuję nagłośnić swój salon 25 m2. Po kilku godzinach szukania w oko wpadł mi taki zestaw:

Yamaha CD-N301 (ze względu na multimedialność odtwarzacza, zależy mi na tym)
Yamaha R-S300 lub Pioneer A-30-K
Pylon Perl 20 lub 25

Jak jest wasze zdanie? Nie wiem czy ten Pioneer będzie dobrze współpracował z odtwarzaczem Yamaha, czy może zostawić ten w R-S300.
Słucham głównie rock'a. Chciałbym także żeby zestaw współpracował z TV i z PlayStation.

Pozdrawiam
Napisano
Sporo tych "albo" i w sumie bardzo przeciętne te alternatywy.
RS 300 ma bardzo szczupły dźwięk, to zwyczajnie niezbyt mocny i mało wydajny amplituner stereo. Pioneer A30 to wzmacniacz ma nieco dojrzalszy dźwięk.

Pylon 20, a pylon 25, wygrałeś zakupy w firmie Pylon ? Kurcze jest sporo innych kolumn, a co do modelu 20 raczej za mały do takiego pokoju.
Cytat

Nie wiem czy ten Pioneer będzie dobrze współpracował z odtwarzaczem Yamaha,

Pilot Yamahy na pewno nie będzie współpracował ze wzmacniaczem Pionka icon_wink.gif natomiast w kwestii standardu połączenia kabelkiem z wtykiem w tej klasie jest wszędzie RCA więc masz szeroki wybór firm i modeli.

Cytat

Słucham głównie rock'a. Chciałbym także żeby zestaw współpracował z TV i z PlayStation.

Z Pyonem 20 i Yamahą rs300 będzie bardzo szczupło, analitycznie z pylonem 25 trochę lepiej. Każdy rocka słucha inaczej, bo każdy lubi inny dźwięk.
Co do współpracy z tv to musisz dokupić sobie pewnie DACa.