B11 #1 Napisano 8 września 2015 Posiadam Wzmacniacz Nad C 356bee i CD Xindak Muse 2.0 i kolumny podłogowe Acoustic Energy Neo 4 i wszystko było super dopóki nie przetestowałem zestawu z kolumnami podstawkowymi, które to niestety w moim metrażu zagrały duzo lepiej niż podłogówki. Mam równiez kino domowe Yamaha RX-V1067 z zestawem 5.1 AE przy czym fronty musiałem zawsze przepinać jak chciałem posłuchac stereo, do Nada. Frontowe teraz zostawił bym pod kinem domowym bo tu i tak dzwięk mikrofonem Yamachy ustawiony a do CD i NAD 356 chcę kupić kolumny podstawkowe i pierwszy typ to Acoustic Energy Radiance 1. Poniewaz model niszy Acoustic Energy Neo 1 zagrały swietnie górą pasma, dosc mocno wybrzuszonym ale bardzo ładnym srodkiem tylko najniższych częstotliwości moze ciut brakowało. Drugi typ to Sonus Faber Toy Speaker tylko o tych kolumnach bardzo mało wiem i nie wydaje mi sie aby oferowały tyle żywiołowości w dzwięku co AE. Dali raczej odpadają mocno gorą grają. Macie jakies propozycje podstawkowych z mało szczegółową delikatną górą pasma z dobrym żywym środkiem i nie oszczędnym basem, nowych lub używanych za parę do 3.000pln to piszcie. Moze cos z Monitor Audio ich akurat mam możliwość przesłuchania wszystkich modeli. Słucham muzyki od Metalu po Jazz (każdej) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach