Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, to mój pierwszy post jak w złym dziale to proszę o przeniesienie.

Poszukuję słuchawek dokanałowych w kwocie 100-130zł i znalazłem dwa modele firmy BRAINWAVZ. Zastanawiam się, który będzie odpowiedniejszy szczególnie do słuchania rapu? Model M1 czy Pro-Alpha? Jeżeli znacie coś lepszego to poproszę o Wasze typy.

Pozdrawiam.
Napisano
Witaj
Ze słuchawkami dokanałowymi jest problem z tym że trudno je posłuchać z możliwością zwrotu.
Ostatnimi czasy pojawiło się sporo słuchawek dobrej jakości tańszych lub droższych od przewidzianego przez Ciebie budżetu.
Domyślam się ze powinny mieć silny bas i wyraźne wysokie tony. Do tego powinny zapewnić wyraźny głos rapera.
Moim typem są nieco tańsze Sennheiser CX 300-II Precision
Właściwie chodzi o Precision Bas.
W pierwszej edycji basu było za dużo i wylewał się za bardzo.
Mam drugą ich edycję , tę która jest znowu w sprzedaży. Był z nimi jednak pewien problem. Mimo długiego wygrzewania basu było ciągle zbyt mało. Jednak po jakimś czasie noszenia ich przy sobie jednak się rozruszały i nabrały właściwego brzmienia. Mało jest słuchawek dokanałowych z silnym i dobrym basem którym nie brakuje pozostałej części pasma w tej cenie. Początkowo ich cena była wyliczona na 200 zł. Obecnie bez problemu można je kupić za ~100zł. W bezpośrednim kontakcie robią lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Mają asymetryczny kabel do przełożenia go z tyłu szyi.