artek Napisano 3 listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 listopada 2015 Witam serdecznie. Obecnie gram na amplitunerze HK 3490 i monitorach MA BX 2. Jak to bywa w audio chciałbym iść level wyżej . Preferuje ciepłe , muzykalne ,nie krzykliwe brzmienie ale w BX 2 brakuje mi dolnych rejestrów ( zwłaszcza w filmach) Jeśli chodzi o muzykę to wszystko oprócz metalu , cięzkiego rocka . Chciałbym też zyskać na przestrzeni , scenie , basie. Budżet do 3000 . Pokój mam w miarę zaadaptowany tzn. 5x4m , kolumny na krótszym boku w rogach regały z książkami , wykładzina dywanowa ,grube zasłony w oknach, ława pośrodku ,sofa.Po przeczytaniu paru postów na forum wybrałem do odsłuchu:- Monitor audio BX5 ,6- Elac 67.2 ewentualnie 68.2 I tu rodzi się pytanie o różnice tych kolumn ? Które sprawdzą się w muzyce ( scena ,przestrzeń ) oraz w filmie (bas) ? P.S. W póżniejszym czasie wymiana na wzmacniacz z dac : Rotel ra-12 , Marantz , Nad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts