mmateusz Napisano 6 listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 listopada 2015 Dzień Dobry, jestem tu nowy i świeży, przyszedłem po pomoc. Generalnie to jeszcze jestem zielony, jeżeli chodzi o sprawy audio - nie krzyczcie! W skrócie, do tej pory jechałem na wzmacniaczu Diory WS 442 + korektorze również Diory FS 402 + jakieś dwa no namowe głośniki. Jednakże, udało mi się kupić w dość przystępnej cenie zestaw głośników Calestion a dokładnie: 2x Calestion F30 2x Calestion F10 1x Subwoofer F35próbowałem to podłączyć pod w/w konfiguracje ale nie za bardzo to gra, dźwięk jest zniekształcony, raz niski raz wysoki.Pomyślałem, że to dobry moment na kupno nowego Amplitunera. Mam do wydania +/- 1500zł. Chciałbym podłączyć w/w głośniki żeby grały tak jak potrafią + mieć możliwość podłączenia gramofonu Unitra GS 438 (gramofon ma wbudowany kabel DIN5 stąd też potrzebny wzmacniacz z takim wejściem lub odpowiednika przejściówka na jacka/chince).Przy wyborze amplitunera chciałbym abyście mieli na uwadze to, że F30 i F10 mają 4 wejścia na kable (2 HF i 2 LF). Potrzebowałbym dokładnej instrukcji, jaki amplituner wybrać, jakie kable kupić, jak to pospinać żeby wszytko miało ręce i nogi. Liczę na Was! Pozdrawiam, MateuszPS. Co do innych rzeczy to chciałbym mięć możliwość podlączenia tego amplitunera do mac booka pro, po jacku 3,5mm, bluetoothie, wifi - czymkolwiek, identycznie sytuacja ma sie z PlayStation3PS2. Myślałem o czymś takim: http://www.pioneer.pl/pl/products/22/98/40...529-K/page.html, nada sie?PS3. Jezeli to ma jakies znaczenie to mieszkam w kawalerce, ~25m^2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts