Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam !

Nastał ten dzień, kiedy namówiłem dziewczynę na nowe audio do naszego salonu. Temat jest o tyle trudny ponieważ kompletnie nie wiem nic o audio zestawach. Zanim pochodzę po sklepach chciałbym dzięki wam nastawić się w ogole jaka my mamy opcje wyborów.

Po pierwsze: nie mam pojęcia jaka jest różnicą miedzy zestawem stereo a kinem domowym czy samymi kolumnami - co dla nas będzie najważniejsze.

Chciałbym scharakteryzować nas i o dopasowanie za czym powinniśmy się rozglądnąć.

Używam teraz podłączonych Logitechow X530 jak widać na zdjęciu. Sa one podłączone przez mini jacka do tv. Nowy strzep chciałbym w granicy 3-3,5k PLN. Zawsze wole dać trochę więcej jeśli się opłaci dla amatorów jakimi jesteśmy oboje.

Oglądamy bardzo często seriale i filmy przez komputer w dużej rozdzielczości. Zdarza się oglądać coś w tv w weekend tvn turbo czy meczyki jakieś na canal+. Ap ropo muzyki będzie ona puszczana ale tak hmm 20-30% czasu do 70-80% oglądania we dwoje filmów i tv.

W weekend na domówce albo przy okazji sprzątania przez dziewczynę nieogaru jaki w salonie zostawiam icon_sad.gif

Nie mam pojęcia co robią amplitunery i czy ja potrzebuje takie coś u siebie. Na zdjęciu widać ze salon jest dość mało okolo 3m x 5m nie licząc aneksu.

Na pewno to co kupie będzie służyło mi wiele lat i nie zmienię tego szybko. Możliwe nawet ze za 2-3 lata będę używać tego w innym mieszkaniu.