mwbloke Napisano 26 stycznia 2016 Napisano 26 stycznia 2016 siema,założyłem temat dotyczący kolumn, ale kompletnie pominąłem ważną kwestię przy wyborze wzmacniacza. Klepnięte mamy kolumny Heco Phon 2 (4ohmy, 50/80W).Chcę do niego podłączyć kabel AUX idący do kompa/ipoda/telefonu oraz TV przez cinche. Wzmacniacz z wejściami AUX i TUNER (+tape i phono) da radę?Na oku mam ten: http://allegro.pl/nikko-na-590-ii-vintage-...5933168725.html - opinie całkiem ok, wygląda też nieźle. Ogólny budżet to +/- 300 zł, więc jeśli macie lepsze propozycje - bardzo bym prosił o ich podanie. Nie wiem czy ten wzmacniacz wyciągnie co trzeba z w/w kolumn. Nie muszę chyba dodawać, że jestem kompletnie zielony w temacie POMOCY Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 29 stycznia 2016 Napisano 29 stycznia 2016 4 wejścia (IN) to raczej standard we wzmacniaczach, czy amplitunerach stereo, a dodatkowe wejście phono na gramofon często też.Za 300zł można poszukać czegoś bardziej przewidywalnego w brzmieniu, solidnego i mocnego od niko. Odpisz, cytując
Recommended Posts