jerzyk Napisano 7 lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 lutego 2016 Witam wszystkich użytkowników Jestem nowym użytkownikiem forum lecz często przeglądam wątki na forum, planuję zmianę wzmacniacza. Posiadam Marantz PM-65, kolumny podstawkowe Castle Knight II, oraz DAC Audinst mud mini.Muzyki słucham głównie z komputera (Rock, Metal, Lounge, Ambient, Chillout, tylko nie Disco Polo), stacje radiowe, Foobar2000 pliki FLAC,YouTube itp.Szukam wzmacniacza, który będzie grać ciepło, a zarazem dość dynamicznie, z dobra sceną i stereofonią. Jest jeden minus, mój pokój ma 10m2. Dotychczasowy zestaw gra dość dobrze jak na moje ucho, ale szukam czegoś nowego.Znalazłem na allegro, które mnie zainteresowały:1. NAD 3142. ROTEL RA-935BXCo myślicie na temat tych wzmacniaczy? Da to jakąś poprawę? Czekam na wasze profesjonalne opinie i porady. Pozdrawiam Jerzyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 lutego 2016 Da nie tyle poprawę, co zmianę charakteru brzmienia.Jeśli chcesz lepszej jakości, to dozbieraj do 1000, 1200 zł i wówczas możemy pomyśleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyk Napisano 8 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2016 Można napiąć troszkę budżet, jeśli da to dużą poprawę. Głównie chodzi mi o zmianę brzmienia. Marantz gra dość sucho. Głównie na muzyce rockowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts