Jutarak Napisano 4 kwietnia 2016 Napisano 4 kwietnia 2016 Witam,tydzień temu kupiliśmy telewizor LG 32LF510U. Przy starym telewizorze mieliśmy podłączone kolumny z subwooferem, które mają wejście jack 3,5mm. Nowy telewizor nie posiada ani wejść: cinch, jack 3,5mm ani optycznego wyjścia na dźwięk (w załączniku schemat wejść w tv). I tu nasuwa się moje pytanie: Czy jest jakaś przejściówka albo inna rzecz, która umożliwi mi podpięcie głośników (pod hdmi lub usb)?Z góry mówię, że jestem zielona w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość. Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 4 kwietnia 2016 Napisano 4 kwietnia 2016 Skoro kolumny ( czy jakiś zestaw 2.1) mają po mini-jacku to wyjście w tv typu hdmi, usb nie wiele by dało Na rysunku jest jedno wyjście AV OUT więc trzeba szukać przejściówki z wejściem euro na wyjście audio 2 RCA (tzw chinch) , potem kolejny kabelek chinche (wersja żeńska) na minijack. Lub skontaktować się mailowo= z jakimś wytwórcą ( typu muzyczny .pl), aby od razu przygotował gotowy kabelek "euro -minijack) Odpisz, cytując
Recommended Posts