b.tkaczyk Napisano 7 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2016 Poszukuję gramofonu do 500 zł, nastawiony jestem na jakiegoś technicsa. Myślałem o modelu TECHNICS SL-DD33, lecz jeśli ktoś tu obecny z większym doświadczeniem ma ciekawszą propozycję bez wahania zmienię zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 8 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2016 Może poczytaj jeszcze ten wątek:http://forum.audio.com.pl/Przygoda-z-gramo...cje-t43053.htmlJest też kilka tematów dotyczących gramofonów w tej cenie, również Technics na tym forum, polecam. Podawano tam również propozycje gramofonów w cenie ok. 500 zł.Co do rzeczonego Technicsa, to średniej klasy gramofon z napędem bezpośrednim. Cena jak zwykle typowa dla obecnych czasów.Weź też pod uwagę, że kupujesz gramofon z systemem montowania wkładki do ramienia typu T4P. O mocowaniu tego typu pisano już na tym forum. Liczyć się musisz z tym, że jest coraz mniej wkładek produkowanych dla tych ramion. Będzie trudno kupić jakąś sensowną. W tej samej cenie można kupić gramofon z mocowaniem wkładki typu 1/2". Jeśli godzisz się na takie utrudnienie a gramofon jest w dobrym stanie i masz pewność, że w taki stanie do Ciebie dotrze, to warto się nad taka propozycją zastanowić. Polecam jednak jeszcze raz poczytanie forum i rozważenie tego co napisałem wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts