smaker24 Napisano 14 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2017 Kolumny to stx f360n.Wiem że marne i przydało by się je zmienić ale jak na razie brak gotówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InsideTheReactor Napisano 15 lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 To bardzo neutralne kolumny. One tak graja. Nie kombinowal bym z wymianą sopranow. Tylko całych kolumn. Jest teraz mogą na stx. Sprzedaż je bez problemu. A kupisz używane z dźwiękiem jaki ci odpowiada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaker24 Napisano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Cytat To bardzo neutralne kolumny. One tak graja. Nie kombinowal bym z wymianą sopranow. Tylko całych kolumn. Jest teraz mogą na stx. Sprzedaż je bez problemu. A kupisz używane z dźwiękiem jaki ci odpowiada Tylko zostaje pytanie czy znajdę kolumny z takim samym potężnym basem jak te stx?Można powiedzieć że lubię gdy skrajne pasma są podbite. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InsideTheReactor Napisano 15 lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Klipsch f3, nowsze r26f, starsze rf62IIMagnat quantum 677Heco metax xt 501, 701Qacoustic 3050iMonitor audio rx6Want more? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaker24 Napisano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Cytat Klipsch f3, nowsze r26f, starsze rf62IIMagnat quantum 677Heco metax xt 501, 701Qacoustic 3050iMonitor audio rx6Want more? Tak patrząc po portalach za pare trzeba dać minimum 2000zł.I czy na pewno bym nie narzekał na ilość niskich tonów?Stx maja po 2szt 25cm niskotonowych a te które podałeś 2sz po 17cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaker24 Napisano 18 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Panowie trochę mnie zaskoczył fakt że po zdjęciu maskownic dużo się poprawiły wysokie tony.Nie wiedziałem że może być aż taka różnica.Myślę także o usunięciu materiału z wylotów br(może też w jakimś stopinu wpływa to na jakość basu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 To jasne, że po zdjęciu maskownic wysokie tony są bardziej wyraziste. Powinno się poprawić choć kilka aspektów brzmienia.A kto to słucha z założonymi maskownicami? Sprawa niby oczywista a jak się okazuje nie dla każdego.Trzeba chyba częściej wspominać na forum o takich oczywistościach.Są rzecz jasna kolumny zaprojektowane do pracy z maskownicami, ale takich jest bardzo niewiele.Materiału w otworze b-r raczej nie ruszaj. To element strojenia. Możesz raczej popsuć brzmienie zamiast je poprawić.Chyba, że da się je później łatwo przywrócić na swoje miejsce?I uwaga techniczna. Jeśli odpowiadasz bezpośrednio na post poprzedzający, to nie cytuj. Czyli nie naciskaj przycisku Odpowiedz zaraz pod postem, tylko ten niżej. Widzisz go?Nie ma co zaciemniać wątku niepotrzebnymi cytatami.A jak już się coś niepotrzebnie wklei, można to usunąć przyciskając Edytuj. I normalnie wycinasz, niepotrzebny tekst.Szanujmy czas moderacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaker24 Napisano 18 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 No właśnie gdyby nie wizyta znajomego któremu chciałem zaprezentować sprzęcik to do tej pory bym nie ściągnoł maskownic i narzekał na wysokie tony.A co do br to faktycznie dobrze piszesz by nie sciągać materiału.Nawet wyczytałem że mogą wtedy być świsty z br.Na to wygląda że wszystkie moje problemy się rozwiązały(potencjometr jak i niedostatek wysokich) więc dziękuje wszystkim forumowiczom za pomoc.Pozdrawiam:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts