kamlos89 Napisano 14 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2017 Witam, poszukuje zestawu głośników do Marantz 7200SR. Zależy mi na dobrym brzmieniu z fajnym basem.Myślałem nad:Monitor Audio MR4PARADIGM Monitor 7v6Proszę o jakieś propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2017 Cześć.*A mogą być używane? Będą lepiej jakościowo grały niż nowe.*Jaki masz budżet na kolumny? (samych głośników nie kupuj, bo to kłopot z umieszczeniem ich w obudowach kolumn, skonstruowaniem zwrotnicy )*Jakiej wielkości masz pomieszczenie, jakie możliwości ustawienia kolumn? Poczytaj o akustyce i ustawianiu kolumn. To podstawa. Nie lekceważ tego tematu jeśli zależy Ci na dobrym dźwięku.http://www.hifi.pl/porady/ustawienie-podstawy.phphttp://www.rms.pl/akustyka/akustyka-pomieszczen*Jakiej muzyki słuchasz?*Jaki typ dźwięku (jasny, ostry, twardy, chłodny, suchy, konturowy czy odwrotnie?) wolisz?*Dlaczego kupiłeś amplituner do kina domowego, jeśli chcesz słuchać muzyki w stereo. Zakładam, że tak jest. Jeśli chodzi Ci o zestaw kolumn do kina domowego, to pomyliłeś działy.*Jakie masz źródło dźwięku do tego zestawu, albo jakie planujesz kupić?To tylko kilka podstawowych i niezbędnych pytań, by ktoś mógł Ci w miarę celnie odpowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamlos89 Napisano 15 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2017 Moga być używane, kwota tak do 2-2.5 tys złWielkość pomieszczenia jest słaba bo 5m długi na 3,5 szer - jest to salon połączony z aneksem kuchennym i ustawienie kolum jest możliwe tylko na szerokości wiec od sofy do głośników będzie jakieś 3-3.5m Muzyka jakiej słucham to Hip hop, rap, dance, itdDlaczego amplituner do kina domowego? Dlatego ze kupiłem go za 5€ 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2017 Nie odpowiedziałeś na wszystkie pytania. Tak dużo ich było? Szanuj kolego czas innych ludzi, bo stracisz także ich szacunek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts