kjablonski Napisano 21 stycznia 2017 Napisano 21 stycznia 2017 Witajcie !Posiadam wzmacniacz Denon PMA -860, miałem do niedawna kolumny Quadral Bora. Miałem bo je spaliłem, impreza, goście, alkohol, a że lubię czasem dość mocny harmider to niestety po zabawie ... Poszły niskotonowce.Ale nie o tym mowa. Otóż jestem fanem dynamicznych, niskich brzmień. Na ogół techno, metal, w mniejszej części brzmienia wymagającego Hi-endowego zacięcia. Chciałbym mieć spokój i brak owaw że zajadę następne kolumny. Tak więc nadchodzi moment zakupu kolumn i po wielu zastanowieniach kusi mnie zakup VE-8F CERWIN-VEGA!. Drugim wariantem są Klipsch RF-52 II. Jeśli zdecydowałbym się na Cerwiny, planuję dorzucić jakieś monitory żeby uratować środek i górę, bo wiem że w tych Cerwinach wręcz nie istnieją. Przy okazji zapytam o opinię co do wyboru.Ale główną zagadką dla mnie jest to czy mój obecny wzmacniacz Denon PMA 860 dźwignie te cerwiny. I tu zwracam się do osób z większym pojęciem, czy jest sens dobierać te kolumny do mojego ukochanego Denona.Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ! Odpisz, cytując
Recommended Posts